Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Интервю с Георги Какалов преди заминаването му за Кипър

Георги КАкалов

– Жоро, здравей, Честита Коледа и благодарим, че прие поканата ни за интервю! Как се чувстваш?

– Здравейте, честита Коледа и на вас и аз благодаря, че ми давате възможност да изясня ситуацията около себе си от последната седмица. 

Чувствам се леко напрегнат и огорчен от някои коментари и мнения, които прочетох във Форума.

– Тогава да преминем директно към темата… Със сигурност ли напускаш Ботев? Защо?

– Да, решението ми е окончателно. А защо, мисля, че е ясно на всеки. Аз съм професионалист и като всеки такъв работя преди всичко за пари, за семейството си. Не беше така, когато дойдох в Ботев през есента, но сега вече клубът е в сигурните ръце на хора като Цветан Василев, Марин Бакалов, Иван Йотков…, а в отбора играят големи таланти като Наско Курдов и Илиан Христов. Чувствам, че изпълних дълга си.

– Някои медии написаха, че си изнудвал ръководството, дори „доброжелатели“ заговориха за суми от порядъка на 30 000лв./месец. Има ли нещо вярно?

– Това са пълни глупости и не прави чест на тези, които са го писали. Никога не бих си позволил да изнудвам Ботев. Наистина, като всеки човек, и аз съм допускал грешки. Сещам се за онзи потник на ЦСКА, който още не мога да си простя. Заради тези грешки загубих доверието на част от феновете. Но смятам, че при повторното ми завръщане в Ботев хората видяхя друг Георги Какалов. Повярвайте ми, завърнах се в Ботев единствено заради жълто-черната фланелка.

Единственото нещо, доближаващо се до истината в тези писания е цифрата, която е спомената. Близка до нея ще получавам от новия си отбор, но не съм искал толкова пари от г-н Бакалов или когото и да било. Просто не бих си позволил да искам подобни неща от Ботев в сегашното положение – В група и т.н. Най-малкото би било некоректно спрямо съотборниците ми.

– В крайна сметка съжаляваш ли за престоя си в Ботев?

– Да съжалявам!? В никакъв случай! Като се замисля, Може би малко прибързах, когато дойдох. Да си призная, като доста хора в България, и аз имам един кредит за погасяване и може би не си направих сметките правилно. Но никога не мога да съжалявам, не съжалявам за нито една минута прекарана в Пловдив и изиграна с Ботев и страхотния отбор и колектив, който е събран.

– Кой е новият ти отбор?

– От суеверие предпочитам да го запазя в тайна за сега. Само ще кажа, че е от Кипър.

– Има ли някакъв конфликт между теб и Наско Курдов?

– Това отново са медиини измислици. Както казах преди малко, Атанас Курдов е голям играч, а отношенията ни са перфектни. За разлика от миналия път, сега си тръгвам от ст. Христо Ботев с най-топли чувства и в отлични отношения с всички мои съотборници и с ръководството.

– Благодарим ти за отделеното време. Весели празници и успех от тук нататък!

– И аз благодаря, продължавайте в същия дух.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!