Спортен комплекс Никола Щерев - Старика

Хотелска част

Хотелска част

Хотелската част на комплекса се състои 4 нива:

На първото ниво са разположени възстановителен център, ресторант, басейн с топла вода, басейн с лед, две джакузита, парна баня, сауна, съблекални, както и зона за разпускане с джаги и билярдна маса.

На второто ниво (партер) се намира фоайе с рецепция. Разположена е мека мебел, кафе машина и телевизори. На партерния етаж се намира администрацията на клуба, офисът на директора на школата, както и съблекалните на дюш.

На третото ниво се намира леговата база на юношите. Освен това, там е разположена и стая за обучение, както и за анализи на срещите. Етажът разполага със 17 стаи, в които има 34 легла, а всяка стая е оборудвана с интернет и плазмен телевизор с цифрова телевизия.

На четвъртото ниво се намира леговата база на представителния отбор. Разположена е стая за конференции и анализи. Етажът отново е със 17 стаи, в които има 34 легла.

Игрища

Естествени игрища

Естествени игрища

Комплексът разполага с четири естествени игрища. Три от тях са със стандартни размери, а едно е с размери 90 х 50 м. (размер за провеждане на мачове от типа Футбол9). На игрище №1 е изградена трибуна с 2000 седящи места.

Изкуствени игрища

Изкуствени игрища

"Спортен комплекс Никола Щерев - Старика" разполага с две изкуствени игрища. Първото е със стандартни размери, а второто е маломерно с размери 40 х 50 метра (официални размери за провеждане на мачове от типа Футбол7)

Фитнес и Трибуна

Фитнес

Фитнес

Комплексът разполага с фитнес, разположен на 200 кв.м. Фитнесът е оборудван с всички модерни уреди, необходими за провеждане на пълноценни тренировки и натоварвания.

Трибуна

Трибуна

Трибуната е разположена на терен №1 и е с капацитет 2000 седящи места. Състои се от две нива. На ниво І са изградени 2 съблекални, фитнес, тренировъчни стаи, съдийска стая, склад, лекарски кабинет, масажна стая и зала за видеоразбор и пресконференции. На ниво ІІ се намират фен магазин и кафе.

Схема и инструкции за достъп

В дните, в които се провеждат официални футболни срещи на „Спортен комплекс Никола Щерев - Старика“ действа контролно-пропускателен режим, съобразен с изискванията на „Наредбата за лицензиране на спортните съоръжения“ и Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Достъпът до трибуните на комплекса се осъществява през 5 обособени входа.

Билети за футболни срещи се продават в клубния фен магазин - предварителна продажба в дните непосредствено преди футболна среща и на билетна каса в северната част на комплекса - в деня на срещата .

Футболният комплекс отваря 2 часа преди началото на всеки мач. Клубът призовава привържениците на отбора да пристигат на съоръжението по-рано, за да се избегнат струпвания, които затрудняват влизането .

Запознайте се с разположението на входовете и най-бързия начин за достигане на вашето място, за което имате билет или абонаментна карта!

Запознайте се с поставената до всеки вход извадка от Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия!

Притежателите на абонаментни карти и билети за сектор „А“ (централна трибуна) имат възможност да стигнат до местата си от два входа - от Вход 1 и от Вход 2. Следвайте указателните табели.

Притежателите на V.I.P. карти влизат през отделно обособен вход - Вход VIP, който се намира непосредствено пред фен магазина .

Притежателите на билети за трибуна „ЮГ“ влизат през обособен вход - Вход 3 на ъгъла между „Коматевско шосе“ и ул. „Воден“.

Публиката на гостуващия отбор се настанява в сектор „ГОСТИ“ и достига до него по ул. „Воден“. Там има отделен вход - Вход 4 . Билети за сектор „ГОСТИ“ могат да бъдат закупувани на КПП на комплекса на ул. „Воден“.

Право да бъдат допуснати до „Футболен комплекс Ботев 1912“ при провеждане на официални спортни мероприятия имат само посетителите, които притежават валидни билети, абонаментни карти или покани, издадени от клуба.

Деца под 7 годишна възраст се допускат без билети, но само с придружител и попълнена декларация. Те не ползват самостоятелно място, а това на придружителя си.

Посетителите са длъжни да изпълняват разпорежданията на охранителите, стюардите и органите на МВР на територията на стадиона.

Посетителите могат да бъдат проверявани за носене на забранени предмети с помощта на технически средства.

Посетителят е длъжен да заеме указаното в билета, картата или поканата място.

При провеждането на спортни мероприятия всеки посетител е длъжен да не застрашава или вреди на околните посетители.

На посетителите на спортни мероприятия на „Спортен комплекс Никола Щерев - Старика“ се забранява внасянето на:

 • Оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие;
 • Спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества;
 • Всякакъв вид течности и храни, закупени извън стадиона.
 • Обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други;
 • Сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия;
 • Знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 м. и с диаметър по-голям от 1 см., с изключение на ПВЦ тръби с размер до 2,5 см;
 • Механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум;
 • Алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества;
 • Животни;
 • Чадъри.

На посетителите на спортни мероприятия на „Спортен комплекс Никола Щерев - Старика“ се забранява:

 • Прескачането на преградни приспособления, намиращи се в спортния обект ;
 • Влизането в зони, забранени за посетители;
 • Паленето на огън, запалването и изстрелването на сигнални ракети;
 • Записване, излъчване и публикуване на видео материали от спортната среща;
 • Драскане по спортния обект, конструкции и сгради;
 • Употребата на алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества;
 • Замърсяването на комплекса и прилежащите площи;
 • Поведение на неуважение и подстрекаване към насилие;

При констатиране на неспазване на гореизброените забрани, нарушителите ще бъдат отстранявани от територията на „Спортен комплекс Никола Щерев - Старика“.

Декларация за придружител


Изтеглете декларация за придружител

Схема

baza

baza