Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

2-ри Септември – 15 години от 5:0

Вчера (2 Септември 2010 година), се навършиха 15 години от разгромната победа на Ботев над Локомотив Пловдив с 5:0. Мачът по програма е бил на 31 Август, но е преместен с 2 дни. Потърсихме героя от 1995 година – Костадин Видолов. Прочетете спомените му и вижданията за бъдещето на отбора. (б.р. „Магьосникът“ тогава реализира хеттрик.)

– Как си спомняш срещата с Локомотив преди 15 години, в която ти отбеляза 3 гола?

– Връщаш ме много назад. Беше уникално дерби за стандартите ни – пълен стадион, невероятна публика, дерби, добри футболисти, красота. Победихме с 5:0 Локото, с два гола на Анастас Петров, а аз направих хеттрик тогава. Не е имало нещо по специално в този мач. Ние си биехме резонно почти всички, борехме се за титлата тогава и за нас това си беше нормално. Вкарахме много хубави голове. Спомням си третия ми гол – беше от фаул. А първият гол на Анастас беше от воле – уникално просто.

– Оттогава такъв резултат не сме виждали, да не говорим за последните 10 години.

– Знаеш какво се случи през този мрачен период за Ботев. Трябваше да се излезе от тази тъмна яма, но като цяло футболът вече е много по-различен. Имаше много добри футболисти, борихме се винаги за първото място. Играхме за купата на България, но за съжаление не можахме да станем шампиони, за което най-много трябва да съжаляваме.

– Вкарай ни в „кухнята“ на Ботев в момента. Какво е настроението в съблекалнята сега?

Най-важното е, че в Ботев сега има колектив. Ние спокойно можем да се наречем с истинското име – Отбор. Настроението в съблекалнята е добро, играем на ниво и дано запазим този ритъм, ще ни е нужен. Тепърва предстоят сериозни мачове.

– Как се отразява включването на футболист като Атанас Курдов в Ботев?

– Мисля, че вдигнахме нивото доста с привличането на Курдов. Той само може да помогне, за да израснем и да сме по-комплектовани и боеспособни.

– Следите мачовете на детските формации от близо. Как се развиват те, защото това е бъдещето в Ботев?

– В градивен план има голямо старание. Надявам се все повече млади момчета да идват в отбора и да влизат в мъжкия състав. Но отстрани сега изглежда лесно. Всички виждат как Ботев бие с лекота, В група била слаба. Да, обаче зад тези победи стоят много тренировки, усилия и тепърва ще предстои още повече работа, тренировка, старание.

– Какво ще си пожелаеш?

– Да сме здрави, да работим и да мачкаме здраво. Всичко друго ще се нареди.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!