Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Завишен бюджет за „Б” група

„Ботев” Пловдив ще има необходимото финансово спокойствие за атака на „А” група, стана ясно на среща между мажоритарния собственик Цветан Василев и съвета на директорите на клуба в пълния му състав – Марин Бакалов, Юли Попов, Ангел Палийски, Ангел Ванчев и Тодор Коев. Веднага след нея петимата директори запознаха медиите с плановете за бъдещето на специално организирана за случая пресконференция.

На срещата с г-н Василев са били обсъдени рамките на бюджета за следващия сезон, в който „канарчетата” ще участват във втория ешалон на българския футбол. Отпуснатите средства ще бъдат повече от очакванията на ръководството, като вече са уточнени и направленията, в които ще се инвестира.

За сезон 2011/2012 „Ботев” ще разполага с около 3 милиона лева, близо половината, от които ще бъдат вложени в стадиона и детско-юношеската школа. Стадион „Христо Ботев” ще се ремонтира на етапи, като целта е той да бъде приведен във вид, отговарящ на изискванията за лиценз от УЕФА. За първата част от реконструкцията ще бъдат заделени близо 1 милион лева от споменатия бюджет. В близките 10 дни ще стане ясно и от къде ще започне ремонта на „Колежа”.

300 хиляди лева отиват в школата, която ще се радва на особено внимание и за в бъдеще. На първо време в нея ще бъдат извършени няколко реформи. Заплатите на треньорите ще бъдат увеличени, а практиката децата да плащат месечни такси се прекратява и участието им в подрастващите формации на „Ботев” става абсолютно безплатно. Освен това ръководството подписа договор с 3 близки до Пловдив села – Катуница, Куртово Конаре и Войводиново, чиито терени се превръщат в база за подготовка на ДЮШ на „Ботев”.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!