Предстоящ мач:

Славия - Ботев

Славия - Ботев

Стефан Стоянов: Трябва да се докоснем към ДНК на нашия клуб, очакваме подкрепа от публиката

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Стефан Стоянов сподели мнението си преди мача със Славия. Наставникът обърна внимание на младите футболисти и тежката моментна ситуация, като отправи специално послание към жълто-черната публика. 

Господин Стоянов, каква беше първата мисъл във Вас, когато Ви поканиха да поемете отбора и бързо ли се съгласихте? 

– Първата ми мисъл беше, че ми се отдава шанс да видя отбора на Ботев в 50% повече мачове, от колкото при първия си престой. Нямаше секунда замисляне дали да поема отбора. 

Ще запишете името си като първия български треньор, извел Ботев на Колежа. Какво означава това за Вас? 

– Отговорност. Да съм българският треньор, с който отборът да зарадва публиката с първи гол и първи точки. 

В оставащите мачове мислите ли да промените нещо по състава и наблюдавахте ли отбора на Славия? 

– Разбира се ,че анализирахме играта на Славия. Надяваме се да се възползваме от събраната информация, но също така да се опитаме и да се докоснем до ДНК-то на нашия клуб. Визирам начина на игра, по който се очаква да играе Ботев сам по себе си. 

Ще дадете ли шанс на момчета от втория отбор да усетят истинската магия , наречена стадион Христо Ботев? 

– В момента обстоятелствата до някъде принуждават да се ползват играчи, израснали в школата на Ботев. Искрено се надявам, че това ще стане и политика. Това го казвам от гледна точка на човек, дълго работил с подобни момчета. Но си мисля, че и от гледна точка на бизнес – това също е печеливша политика. 

Какво казахте на футболистите в първите дни , в които работите с тях? Настроението със сигурност не е оптимално с оглед лошите резултати, как подходихте в тази ситуация? 

– Казах им, че единственият начин да излезем от ситуацията е с това, което могат. Предполага се, че могат да играят футбол и точно върху тези качества сме се фокусирали. Явно е, че доста неща, върху които в момента не можем да влияем, не са благоприятни.Но ако почнеш да се вглеждаш в препятствията, губиш от поглед целта. 

Какво ще кажете на феновете преди мача със Славия. В трудни моменти те винаги са били зад отбора, очаквате ли с подкрепата от трибуните да Ботев да запише първи успех на новия стадион? 

– Едва ли има нужда да им казвам нещо. Казваш нещо на някой, който не знаеш как ще се представи. Аз вярвам, че публиката на Ботев, ще се представи както обичайно – с подкрепа през целия мач. Просто обичайното за жълто-черната публика е нещо немислимо за всички други.

Подобни статии

Подобни статии