Предстоящ мач:

Марибор - Ботев

Марибор - Ботев

Сдружението реши: Цветан Василев поема клуба

Цветан Василев ще бъде новият мажоритарен собственик на „Ботев“ Пловдив. Членовете на Сдружението, възродило най-стария българки клуб, решиха с пълно единодушие да участват в съвместно Акционерно дружество с банкер номер 1 в България. Новата форма на управление ще бъде факт преди началото на пролетния дял в първенството. Сдужението ще притежава 10 % от акциите в дружеството, плюс правата върху стадиона, лиценза, членството в БФС, името и логото на клуба.

На срещата във Военния клуб в Пловдив, бизнесменът бе представляван от прокуриста на Корпоративна Търговска Банка – Юли Попов. Той запозна присъстващите в залата ботевисти с намеренията на Цветан Василев.

„Философията на г-н Василев е да връща част от богатството си на обществото. Той обича спорта, амбициозен е и търси предизвикателства. Поеме ли ангажимент го изпълнява. Цветан Василев е удивен от публиката и вярата на ботевистите в по-доброто бъдеще“, бяха част от думите на Юли Попов.

Клубът ще бъде финансово обезпечен за изпълнение на целите, които си поставя – бързо завръщане в елита на българския футбол и атака на челните места в „А“ група.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!