Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Представиха юбилейната книга

Книгата по случай вековния юбилей на ФК „Ботев” Пловдив бе представена официално на 23 февруари. Печатното издание на автора Румен Минков бе презентирано пред повече от 200 ботевисти в Народна библиотека „Иван Вазов”, а веднага след церемонията бяха разпродадени и първите няколко екземпляра.  

Творбата е от 256 страници, разказващи историята на жълто-черния клуб в кратки текстове и повече от 200 снимки. Тя запознава читателите с голяма част от легендите, великите моменти и епохалните мачове на „Ботев”. Книгата се предлага в два варианта – с твърди и меки корици, на цена съответно от 12 и 8 лева.

Освен с книгата, аудиторията имаше възможността да се върне назад в годините с помощта на изложба, включваща редица ретроспективни фотографии, печатни издания и важни документи от историята на клуба. Архивите ще бъдат изложени на показ в градската библиотека до 29 февруари включително.

Присъстващите на презентацията на книгата успяха да се сдобият с автографи както от автора Румен Минков, така и от доста от героите в нея, начело с Динко Дерменджиев, Иван Глухчев, Иван Занев, Георги Убинов, Виден Апостолов, Петър Зехтински, Марин Бакалов, Костадин Костадинов, които уважиха събитието с достолепното си присъствие.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!