Предстоящ мач:

ЦСКА София - Ботев

ЦСКА София - Ботев

Откриване на изложба за 100-годишнината в НБ „Иван Вазов“

От месец февруари стартират културните мероприятия свързани с честването на 100-годишнината на ПФК Ботев Пловдив. Първата значима проява отбелязваща нейното начало ще е само след 10 дни. На 23-ти февруари от 18:00 часа в Народна Библиотека „Иван Вазов“ историкът Румен Минков, заедно със Сдружение ПФК Ботев Пловдив ще представят изложба, на която ще бъдат показани печатни издания отразяващи историята на клуба. На нея, за пръв път ще видим и книга, чийто автор и Румен Минков. Това е третото от поредицата издания свързани с историята на Ботев.

Изложбата ще бъде с продължителност една седмица, от 23 до 29 февруари включително, като всеки желаещ ще може да си закупи юбилейното издание, което е в два варианта – с меки и твърди корици.

Книгата е преработено и допълнено издание на предишните две, като в нея са представени новите „находки“ на автора. Това са:  протоколът на пловдивската Община от 1925 година, даваща безвъзмездно парцел до ЖП гарата за изграждане на игрище (в момента там се намира стадион „Тодор Диев“) и съдебната регистрация на Спортен клуб Ботев от 1933 година. 
 
За първи път в подобни сериозни издания има раздели за ветераните на клуба, феновете и женския футбол. Книгата е илюстрована с над 200 снимки.

Всички фенове на Ботев ще могат да видят в раздела фенове как е била организирана и провеждана дейността на клубните фенове още от 20-те години до настоящия момент. За написването на този раздел неоценима помощ оказаха всички фен клубове и представители на отделни фракции. На корицата на книгата можем да се видим девиза на Трибуна Изток – Красота, Вяра, Борба.

Подобни статии

Подобни статии