Предстоящ мач:

Славия - Ботев

Славия - Ботев

Николай Костов: Близката ми цел е да стабилизираме отбора, след това ще се целим нависоко

„Благодаря на Ботев, че ми гласува доверие и ми даде възможност да работя“ – с тези думи започна своето изказване новият треньор на „жълто-черните“ Николай Костов по време на официалното си представяне начело на тима.

Новият наставник на Ботев призна, че е предпочитал да поеме отбора от зимата, но в крайна сметка е приел това да се случи по-рано. Николай Костов отговори на въпросите на журналистите и сподели плановете си за излизане от игровата криза, собствените си амбиции и вижданията си по други актуални спортно-технически теми:

„В момента най-важното нещо за мен са футболистите. С тях трябва да изградим сплотен колектив и да излезем от тежката ситуация, в която се намира отборът в първенството. Знам, че моментът е труден, затова първоначалната ми цел е да стабилизираме отбора, да накараме играчите да покажат максимума от моментните си възможности и да постигнем колкото може по-добри резултати в мачовете до края на годината“, заяви Костов по повод ситуацията, в която заварва тима.

„През следващата година ще имаме много по-високи цели. Ботев е клуб с голяма история и много сериозни традиции. Амбициран съм да постигна с Ботев нещо, което отдавна не е постигано. Наясно съм, че това ще бъде трудно и ще се иска много работа, но това е моето желание. Резултатите са важни, но преди всичко ще търсим да стабилизираме играта и да изградим стил. Ако успеем да го направим, ще имаме и резултати. Наблюденията ми са, че в момента игровата форма на отбора е много занижена, с което не искам да обиждам никого от предшествениците си“, каза още новият наставник на „канарчетата“.

„Държа много на дисциплината и ще бъда взискателен в това отношение. Мога да бъда приятел с всеки, който изпълнява стриктно задълженията си и същевременно няма да позволя никой да минава между капките. Ще работя с футболистите с много голямо желание, за да изградим един силен отбор. Предпочитам комбинативния футбол и мисля, че той е характерен за Ботев“, обясни Николай Костов. 

„Въпросът сега е да преминем през този етап от месец и няколко дни по възможно по-добър начин. Тепърва ще се запознавам с възможностите на играчите. Лошо е, че поемам отбора в движение. Не знам какво е реалното състояние на отбора и играчите поотделно. Всеки треньор предпочита сам да си подготви отбора физически, психологически и игрово, но аз нямам тази възможност. Нямам страхове в това отношение, но моментът е даликатен и ще трябва да се справим с моментната ситуация с дружни усилия. Сам няма да мога да обединя отбора, затова ще разчитам на помощта на хората, с които ще работя, както и на професионализма на футболистите“, заяви 52-годишният специалист. 

„Ботев има много привържениците, а фенската маса е важна част от развитието на всеки един клуб. Радващо е, че ще работя в клуб с всеотдайни фенове. Дано скоро Ботев да има и стадион, на който подкрепата към отбора да бъде още по-осезаема. Разчитам, че феновете ще подкрепят отбора в този труден и много важен момент“, завърши Николай Костов.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо ново от любимия си футболен клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!