Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Над 300 ученици премериха сили за купата на Ботев Пловдив

turnir za deca v plovdiv

Над 300 ученици от различни училища в Пловдив премериха сили в турнир, даващ началото на подготовката за отбелязването на 100-годишнината на най-стария футболен клуб в България. Събитието бе организирано от Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“ и бе генерална репетиция преди основните чествания следващата година. Близо 7 часа родители, ученици, учители, треньори и граждани на Пловдив станаха свидетели на спортен празник, в който не липсваха страсти, радостни песни и малко сълзи. Малките канарчета на Пловдив показаха на големите си батковци от мъжкия отбор какво е да носиш на гърдите си емблемата на Ботев Пловдив.

На всяко от игрищата съдии бяха треньорите от детско-юношеската школа на клуба, които стриктно си водиха записки за качествата на малките момчета и набелязваха най-доброто на терена.

futbolen turnir botev plovdiv

Социалната програма е основен приоритет пред Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“, за да популяризира и развива „жълто-черната“ култура в Пловдив.

Победител при  родените 2002/2003 стана СОУ „Найден Геров“, което бе водено от Петър Зехтински. Купата на победителя бе връчена от Александър Александров.

При по-малките ученици родени 2000/2001 година шампион стана ОУ „Петър Берон“.

Голмайстори на турнира станаха Петър Попгелски (със 7 гола) при по-големите и Теодор Грибачев (11 гола) при по-малките. Те получиха статуетки от Васил Василев и Атанас Курдов.  

Най-добри вратари станаха Иван Арсов от училище „Паисий Хилендарски“ и Нани от „Найден Геров“, а наградите им бяха връчени от Армен Амбарцумян – Армандо, който бе дошъл на „Колежа“ заедно със сина си.

Класиране по училища набор 2000/2001

1. СОУ „Найден Геров“
2. ОУ „Димитър Талев“
3. НУ „Климент Охридски“
4. ОУ „Васил Левски“
5. СОУ „Любен Каравелов“
6. СОУ „Паисий Хилендарски“
7. ОУ „Княз Александър I“
8. НУ „Христо Ботев“

Класиране по училища набор 2002/2003

1. ОУ „Петър Берон“
2. ОУ „Васил Левски“
3. СОУ „Паисий Хилендарски“
4. НУ „Христо Ботев“
5. ОУ „Княз Александър I“
6. НУ „П.Р. Славейков“
7. СОУ „Св. Софроний Врачански“
8. СОУ „Любен Каравелов“

СНИМКИ от турнира вижте в галерията.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!