Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Мъри Стоилов: Очаквам да стане футболен празник

Треньорът на „Ботев“ Пловдив Станимир Стоилов даде пресконференция ден преди домакинския мач срещу „Литекс“ от 24-ия кръг в първенството. Ето какво заяви Мъри пред журналистите:

– Дълга седмица за нас, в която отново направихме една контрола. В нея искахме да видим отново младите момчета, както и играчите, които имат по-малко минути на терена. Отборът се готви нормално за предстоящия мач. Като изключим проблемите на Вандер, всички останали футболисти са готови за игра.

– „Ботев“ влиза в тежка серия от мачове, на колко точки ще бъдете доволен от двубоите с „Литекс“, ЦСКА и „Локомотив“ Пд?

– Преди началото на шампионата всички правеха сметки и изчисляваха точки. Приоритет за мен е преди всичко да запазим нивото, което показваме, а ако го повишим ще бъде още по-добре. Естествено, във всички мачове нашият отбор трябва да излиза с нагласата и мотивацията за победа. Надявам се да вземем толкова точки, колкото заслужаваме.

– Ще играете ли с мисълта за следващите мачове или отборът ще вложи 100% от възможностите си?

– Досега във всеки един мач сме подхождали отговорно и сме се раздавали напълно. Смятам да продължим в този дух и занапред. За „Ботев“ всеки един мач е важен. Искам нашият отбор да се развива и да играе все по-добър футбол. Ако това е подплатено и с победи – още по-добре.

– Младостта на отбора на „Литекс“ предимство ли е или недостатък за вашия противник?

– „Литекс“ играе в този състав от доста време и в него има изградени добри връзки и взаимодействия. Играят много добър футбол. Притежават доста на брой интелигентни и качествени  млади играчи, които заслужават уважение от цялата футболна общественост. Христо Стоичков е успял да им придаде самочувствие и увереност, което им помага много. За нас ще бъде предизвикателство да покажем и ние добра игра, и да премерим сили с тях в чисто игрови план.

– Много специалисти смятат, че в момента „Ботев“ и „Литекс“ играят най-привлекателния футбол в първенството. Да очакваме ли отворен мач утре?

– Хората могат да очакват качествен мач. Не съм видял противника да се затваря. Те излизат и играят заради самия футбол. Смятам, че и ние досега правим същото. Очаквам да се получи един празник и по-добрият да спечели.

– Притеснява ли Ви горещото време?

– Не искам играчите да живеят с мисълта за атмосферните условия. Естествено, ще трябва да се съобразим с топлината, но на трибуните ще има хора, които искат да видят добър футбол и ние трябва да им го покажем. Ако имахме осветление, можехме да претендираме за по-късен час. И сега би било по-добре да играем от 18 часа, но телевизията вече е насрочила мача и ние трябва да се съобразим с това.

– Ще гледате ли някой от футболистите на „Литекс“ по-внимателно и има ли вероятност да привлечете някой млад играч от Ловеч през лятото?

– Не смятам, че български клуб може да си позволи играч от „Литекс“. Мисля, че идеята на собственика им е да дава път на младите футболисти, след което те да се реализират зад граница. Аз също смятам, че това е правилният път за тях, особено на запад от България. Не сме мислили да привличаме футболист от „Литекс“.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!