Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Курдов влезе в клас за среща с ученици

В сряда сутринта Атанас Курдов се върна за кратко в ученическите си години. Около час преди жребият за Купата на България да посочи Малеш (Микрево) за първия съперник на Ботев в турнира, нападателят посети СОУ „Димитър Матевски” по покана на учениците от „8а” клас. Въпреки налегналия го вирус, Наско спази обещанието си и задоволи любопитството на тийнейджърите, които останаха повече от доволни от срещата със своя любимец.

Пред децата Курдов си припомни ученическите години и стъпките, които го отведоха от школата на Левски до Германия, а по-късно и на стадион „Христо Ботев”. Той наблегна на престоя си зад граница и сподели впечатленията си от сблъсъка с немската действителност.

„В Германия хората са изключително точни и стриктни. Там правилата се спазват от всички. Дисциплината е на много високо ниво, всеки си знае задълженията и ги изпълнява. Преди да замина знаех, че ще се сблъскам с различна култура, но едва когато пристигнах на място осъзнах къде съм попаднал. Знаете, че за съжаление в България нещата не стоят по този начин и животът тук е доста по-труден. Хубаво е отсега да осъзнаете, че вашето поколение е бъдещето на нашата страна и вие може да промените нещата към по-добро”, каза Курдов на хлапетата.

Наско предупреди учениците, че животът им е приготвил много изкушения и ги посъветва да не се поддават на тях. „Следвайте целите, които сте си поставили. Наблягайте на учението и спорта, и не посягайте към пороците, защото могат да бъдат много опасни и да объркат целия ви живот.”

След като скъси дистанцията с учениците, някои от тях събраха смелост и започнаха с въпросите. Курдов трябваше да отговори кога Ботев ще се върне в „А” група, дали ще играе срещу Етър и други питания свързани с отбора. Оказа се, че в лицето на Василена Наско си има ревностна почитателка в „8а” клас на „Димитър Матевски”. Като такава тя не подмина въпроса за личния живот и ергенския му статус.

След 30-минутния разговор Атанас Курдов се снима за спомен с малчуганите и им подари подписани от него книги и информатори.

С посещението на нападателя в СОУ „Димитър Матевски“ ПФК „Ботев Пловдив“ стартира серия от подобни изяви. Освен чисто спортните резултати, клубът осъзнава своята социална и възпитателна роля в обществото и в бъдеще ще прави необходимото да влияе положително върху развитието на младото поколение. 


Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!