Предстоящ мач:

Купа на България: Етър - Ботев

Етър - Ботев

Курдов влезе в клас за среща с ученици

В сряда сутринта Атанас Курдов се върна за кратко в ученическите си години. Около час преди жребият за Купата на България да посочи Малеш (Микрево) за първия съперник на Ботев в турнира, нападателят посети СОУ „Димитър Матевски” по покана на учениците от „8а” клас. Въпреки налегналия го вирус, Наско спази обещанието си и задоволи любопитството на тийнейджърите, които останаха повече от доволни от срещата със своя любимец.

Пред децата Курдов си припомни ученическите години и стъпките, които го отведоха от школата на Левски до Германия, а по-късно и на стадион „Христо Ботев”. Той наблегна на престоя си зад граница и сподели впечатленията си от сблъсъка с немската действителност.

„В Германия хората са изключително точни и стриктни. Там правилата се спазват от всички. Дисциплината е на много високо ниво, всеки си знае задълженията и ги изпълнява. Преди да замина знаех, че ще се сблъскам с различна култура, но едва когато пристигнах на място осъзнах къде съм попаднал. Знаете, че за съжаление в България нещата не стоят по този начин и животът тук е доста по-труден. Хубаво е отсега да осъзнаете, че вашето поколение е бъдещето на нашата страна и вие може да промените нещата към по-добро”, каза Курдов на хлапетата.

Наско предупреди учениците, че животът им е приготвил много изкушения и ги посъветва да не се поддават на тях. „Следвайте целите, които сте си поставили. Наблягайте на учението и спорта, и не посягайте към пороците, защото могат да бъдат много опасни и да объркат целия ви живот.”

След като скъси дистанцията с учениците, някои от тях събраха смелост и започнаха с въпросите. Курдов трябваше да отговори кога Ботев ще се върне в „А” група, дали ще играе срещу Етър и други питания свързани с отбора. Оказа се, че в лицето на Василена Наско си има ревностна почитателка в „8а” клас на „Димитър Матевски”. Като такава тя не подмина въпроса за личния живот и ергенския му статус.

След 30-минутния разговор Атанас Курдов се снима за спомен с малчуганите и им подари подписани от него книги и информатори.

С посещението на нападателя в СОУ „Димитър Матевски“ ПФК „Ботев Пловдив“ стартира серия от подобни изяви. Освен чисто спортните резултати, клубът осъзнава своята социална и възпитателна роля в обществото и в бъдеще ще прави необходимото да влияе положително върху развитието на младото поколение. 


Подобни статии

Подобни статии