Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Изявление на ръководството на клуба

Победата над „Нефтохимик” в Бургас ознаменува успешния завършек на полусезона за любимия ни клуб. Равносметката е – 16 точки аванс пред втория в класирането и почти сигурно връщане в професионалния футбол. Селекцията на Марин Бакалов завърши без поражение в официален мач, като записа едва едно равенство и постигна 18 победи. „Ботев” вече е свободен и привлича все повече вниманието на футболната общественост. Възраждането на най-стария български клуб, след най-тежките времена в неговата история, е факт. То стана възможно благодарение на съпричастността и огромната вяра на всички ботевисти.

 

С настоящото открито писмо, ръководството на Сдружение ПФК „Ботев” Пловдив изказва своята благодарност към всички, които помогнаха за реализирането на новото начало на нашия клуб.

Уважаеми ботевисти,

Измина един вълнуващ полусезон, който отвори нова страница в историята на любимия „Ботев” Пловдив. Преди няколко месеца бъдещето ни бе поставено на карта, а сега първата част от обратния път вече е зад гърба ни. По-сигурни сме от всякога, че е въпрос на време „Ботев” да си върне позициите в българския футбол. Щастливи сме, че осъществихме истинска революция в управлението на клуба. Тя нямаше да бъде възможна без неподражаемите „жълто-черни” привърженици и финансовата помощ на нашите партньори.

Благодарим на всички вас, които повярвахте в доброто бъдеще и ни осигурихте необходимия кредит на доверие. Прекланяме се пред духа на „жълто-черната” общност, която никога не е била така единна и пред всички, които следват и подкрепят отбора във всеки един мач. Публиката ни доказа, че може да бъде еталон и пример за подражание във всяко едно отношение. Мачовете на „Ботев” са най-посещаваните в страната, а феновете са най-постоянният играч в нашия отбор. Надяваме се с работата си в бъдеще да привлечем още повече хора и скоро на видим стадион „Христо Ботев” отново пълен.

Благодарим на футболистите, които се съгласиха да облечат жълто-черната фланелка, когато бъдещето на клуба бе поставено на карта. Тези момчета поеха отговорността да върнат „Ботев” в професионалния футбол и до момента се справят безупречно с тази задача. С поведението си по време на тренировъчния процес и мачовете, те показаха, че могат да понесат напрежението и големите очаквания към тях, и оправдаха нашето доверие.

Последният двубой срещу „Нефтохимик” бе украшението на есенния полусезон. В него публика и отбор показаха, че са едно цяло и видяното на стадион „Лазур” в Бургас ни накара да се чувстваме горди, че сме част от „Ботев” Пловдив.

Специални благодарности изказваме на основните ни спонсори от КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА и ЗАД „ВИКТОРИЯ”, които ни обезпечиха финансово за настоящия сезон. Благодарим още за помощта и прекрасните отношения на другите наши партньори от „ЮГ МАРКЕТ” АД, „МИНМЕТИНВЕСТ” АД, „СТОЙЧЕВ И СИН” ЕООД, „МАСТЪР ПРИНТ” 2004 ООД, „АГРО КОНСУЛТИНГ ГРУП” EООД, „ОРТАНА” ЕООД, „ДРАГИЕВ И КО” ООД, „ДАНИСТРОЙ”, „ПАРТИ КЛУБ”, строителна компания „БУЛМИКС“. 

Благодарение на тяхната подкрепа и разбиране, нашият клуб се управлява по уникален за България модел.

Огромни благодарности и на членовете на Сдружение ПФК „Ботев” Пловдив. Събраната от тях сума даде началният тласък на възраждането ни. Приносът им за новото начало е безценен.

Вие сте неразделна част от най-стария футболен клуб в България. Вярваме, че това, което всички заедно постигнахме ще направи Коледата на всеки ботевист малко по-щастлива. Сигурни сме, че ни очакват още много мигове на взаимна радост с любимия ни отбор.

 

С уважение,

Управителен съвет на ПФК „Ботев” Пловдив

Ботев Пловдив емблема 2010

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!