Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Интервю: Душан Керкез пред клубната телевизия

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) застана пред клубната телевизия и даде своето интервю след 45 дни начело на „канарчетата“.

Ето и цялото изказване на наставника ни:

„Опитваме се да се подобряваме всеки ден, за да бъдем по-добри. Това е клуб с много фенове зад себе си, които всеки ден страдат заради начина, по който виждат своя отбор. В лоша позиция. Трябва да си много твърд характер и да имаш кръвта да играеш за този отбор“, започна Керкез.

„Намирам Ботев Пловдив за един голям отбор, както знаех и преди. Пловдив е един страхотен град с много гостоприемни хора навсякъде, особено в клуба. Та са много добри с мен и с моите колеги. Истински съм щастлив, че съм в Ботев с тази тренировъчна база и този нов стадион. Фантастично е да съм в отбор от топ първенствата. Имаме всичко откъм инфраструктура, нямаме проблеми в тази част. Това е нещо, което всеки играч и треньор желае и зависи от нас да използваме тези съоръжения по предназначение. Новият стадион е фантастично и когато той бъде завършен, със сигурност ще е един от най-красивите на Балканите“, заяви старши треньорът на Ботев Пловдив.

„Първенството в България е много кораво. Много силни мачове, единоборства, много добри играчи. Очевидно е, че това първенство може да бъде и по-добро. Това, което видях досега, мога да кажа, че инфраструктурата може да бъде по-добра. Не само в България, а и на Балканите. Ако имаме по-добри терени, ще имаме и по-добър футбол. Защото виждам, че хората в България обичат футбола. Просто, ако инфраструктурата в Първа лига е по-добра, феновете ще гледат по-добър футбол. Ако трябва да сравня със Сърбия, нещата са подобни, но в Сърбия бяха построени вече три нови стадиона и се строи национален стадион. Но ако сравнявам елитните лиги, то проблемите са същите. Откъм качество и футбол, разликата е, че Сърбия е извън европейския съюз и няма много чужденци. Въпреки че тази година могат да имат по-голям брой легионери. Очевидно е, че в Сърбия има повече шанс за местните млади таланти да играят, отколкото тук“, каза още той.

„Уважавам Реда Рабей заради това, което е направил досега и желая всичко най-добро на него и семейството му. Но никой не е над отбора, никой играч, нито аз. Има правила, които всички трябва да спазваме. Капитаните и всички останали играчи трябва да бъдат пример за младите. Ако те не са пример, как младите ще станат по-добри?“, коментира Керкез.

„Когато дойдох тук, просто бях анализирал мачовете. Не познавах никого, не се чувах с никого, само няколко хора от България, но не и предишни треньори. Знам Бруно Балтазар и Желко Копич от Кипър, но не съм им се обаждал. Не познавам Валентич, както някои хора бяха казали, че понеже той е от Босна, затова ме довел. Не искам да коментирам това. Говорих със спортния директор, със собственика и се разбрахме. Знам, че това е голямо предизвикателство за мен, за екипа ми и за всички тук, защото философията, която изповядвам в момента не мога да я реализирам. Защото искам отборът да бъде агресивен 90 минути, да играе здрав футбол, но в момента някакви причини от лятото, отборът не може да следва този ритъм на игра. Тези неща се случват, не е нещо непоправимо, но трябва време. Защото, ако натиснем от самото начало, много играчи може да се контузят. Когато строиш къща, първо започваш от мазето, първия етаж и нататък. Ще се поправим стъпка по стъпка, но поправката е да направим добра подготовка през януари“, коментира още той.

„С клуба сме на мнение, че винаги един играч е добре дошъл на проби, ако ръководството мисли, че е добър. Никога не знаеш какво може да покаже един футболист на пробите. Няма да крием, двамата защитници на проби няма да останат, крилото ще остане малко повече и ще преценим. Те нямаха качествата, но най-важното е, че не нарушиха тренировките. За финалното решение се нуждаем от решение“, призна Керкез.

„Всяко решение, което взимам е добре премислено. Когато дойдох, никой не познавах и виждам само това, което се показва на терена и на тренировките. Казвам, че трябва да вземем най-добрите решения. Не харесвам играчи без амбиция и такива, които играят само да минава времето и да взимат заплати. Това се отнася за всички и най-вече за тях (б.р. Работов, Херман и Думбуя). Имам репорти от втория отбор и за това казвам, че всичко си зависи от тях. Ако се докажат, ще се върнат. Това трябва да бъде така“, заяви Керкез.

Интервюто може да гледате в прикачения линк към статията.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!