Предстоящ мач:

Локомотив София - Ботев

ЦСКА София - Ботев

Футболистите закриха изложбата в народната библиотека

Представителният отбор на Ботев, воден от старши треньора Милен Радуканов, посети изложбата „100 години Ботев Пловдив“ в Народната библиотека „Иван Вазов“ днес от 18:00 часа. Футболистите и треньорското ръководство закриха седмицата на Ботев в читалището, като преди това получиха подробна информация за историята на нашия клуб от историка Румен Минков.

Той събра футболистите и им даде ценен урок за това, какво е да си част от най-стария футболен клуб в страната и какви футболисти са играли за него. Всеки един от тях старателно разгледа всеки един исторически момент от нашия клуб. Най-много новите футболисти се зачетоха в статията, в която е описана една от най-големите победи на „канарчетата“ срещу „Левски“ София преди 50 години в столицата.

Минков представи пред момчетата новата си книга, след което раздаде автографи на всички футболисти. Те от своя страна също се подписаха в една книга, която подариха за бъдещия исторически музей на клуба. 

Всеки, който желае да закупи книга с автограф от автора, ще може да го направи два часа преди мача с Нефтохимик в събота. Румен Минков ще е на разположение на всички фенове до фен-магазина пред централния вход. Той ще бъде на стадион „Христо Ботев“ и на мача с Лудогорец. 

Снимки може да видите тук!

Подобни статии

Подобни статии