Предстоящ мач:

Славия - Ботев

Ботев - ЦСКА 1948

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, БОТЕВИСТИ !

Днес, 12 март 2015 г., ПФК „БОТЕВ“ Пловдив отбелязва 103-годишнината от своето основаване. На тази дата през далечната 1912-та се ражда спортната организация, която един век по-късно вече е обединила хиляди съдби, белязала е и е възпитала в духа на спорта редица поколения пловдивчани. Ражда се Клубът, който в ролята си на футболен пионер в България е обречен завинаги да бъде различен и силно магнетичен.

Благодарение на нашите предшественици през годините „БОТЕВ“ е изградил своята ценностна система, олицетворена с девиза „Красота, Вяра и Борба“. За Ботевистите приоритет винаги е била и ще си остане естетиката в спорта. Красотата на терена и страстта по трибуните са отличителни черти на любимия ни Клуб, а гордия Ботевски дух, непоклатимата вяра и безусловната смелост са издигнали идеалите на „БОТЕВ“ много над традиционните спортни отличия. 

Във вените на „жълто-черния“ Клуб винаги ще тече революционната кръв на неговия патрон – Христо Ботев, а нашето задължение е да браним светлото име на поета и национален герой с общите си дела.

Настоящият момент е само един миг от историята на „БОТЕВ“. И по типичния за харизмата на Клуба начин, годишнината ни заварва в разгара на вълнуваща седмица, която ще има гарантирано емоционален завършек. От кой вид ще бъдат емоциите ще разберем само след няколко дни – в неделя, но едно е сигурно – огнището на „БОТЕВ“ никога не ще угасне. Пламъците в него винаги са парещи и буйни. Такива и ще продължат да бъдат…

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, БОТЕВИСТИ !

Навръх рождения ден на Клуба, „жълто-черните“ привърженици ще имат възможността да се срещнат с футболисти от миналото и настоящето на „БОТЕВ“. От 18:30 до 20:00 часа във фен-магазина и кафето на базата в Коматево на разположение на запалянковците ще бъдат легендарните Динко Дерменджиев – Чико, Петър Зехтински и Иван Занев, както и четирима от настоящия тим на „канарчетата“ – Йордан Христов, Мариян Огнянов, Лъчезар Балтанов и Радослав Терзиев.

Подобни статии

Подобни статии