Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Ботев показва шампионските си титли на 12 март

Седмица преди 12 март публикуваме програмата за деня, в който футболен клуб „Ботев” Пловдив ще навърши своята 100-годишнина и ще навлезе във втория век от съществуването си.

Първото събитие започва в 16.00 часа в Градската художествена галерия, където ще бъдат изложени двете шампионски отличия – реплика на Царската купа, завоювана от „Ботев” през 1929 година, както и Купата за Републикански шампион, спечелена през 1967 година. Ръководството на клуба благодари за съдействието на колегите си от „Славия” и ЦСКА, които съхраняват двата трофея, като последни техни носители, и ги предоставиха на „Ботев” за юбилея.

Посетителите ще могат да видят още „Златната обувка” на Георги Славков от 1981 година, както и други отличия и вещи, свързани пряко с жълто-черната история.

Изложбата ще продължи от 12 до 30 март, без почивен ден, с работно време на галерията от 9.30 до 17.30 часа.

Основната част от програмата е с начало 17.30 часа в сградата на пловдивската филхармония (бившият Партиен дом). Тя ще съчетае тържествено награждаване на бивши футболисти и деятели, свързани с историята на „Ботев” и музикална програма.

Ръководството на клуба вече разпрати над 90 покани до официални гости, които ще заемат първите редове в Концертна зала. Всички ветерани и привърженици, желаещи да присъстват на събитието, са добре дошли. Предвид възможността капацитетът от 550 места да се окаже недостатъчен, организаторите решиха пред сградата да бъде поставена видеостена, на която да се излъчва случващото се в залата.

След края на тържеството, аудиторията ще се пренесе на площада, за да се наслади на зарята и пироефектите, които ще огреят небето над Пловдив точно в 19:12 часа.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!