Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Ботев подаде сигнал до МВР

ПФК „БОТЕВ” Пловдив сигнализира органите на реда за инцидент с участието на служител на полицията след пловдивското дерби. 

Днес, 27.09.2017 г., в деловодството на ОД на МВР – Пловдив е входиран сигнал, че в часовете след приключване на мача, на ул. „Гладстон” в центъра на града, лицето Атанас Качаков – служител на реда и привърженик на „Локомотив” (Пд), умишлено предизвиква напрежение между привърженици на двата отбора и полицията.

Клубът апелира за подробна проверка по случая, както и за отговорни решения след нейното приключване.

Във времена, в които ежедневно се стремим да полагаме усилия за сигурността на хората по улиците и стадионите, ставаме свидетели на нещо крайно непристойно. Недопустимо е хора от държавните структури да бъдат в основата на инциденти, които трайно рефлектират върху футбола. 

Особена тревога буди информацията, че Атанас Качаков, освен полицай е и член на групировка с афинитет към футболното хулиганство.  

Най-важната мисия на футбола е да възпитава подрастващите в ценностите на спорта и да приобщава все повече привърженици към себе си. Ето защо за пореден път призоваваме за общи усилия в постигането на тази цел и сурови мерки спрямо всеки, дръзнал да провокира напрежение и нарушаване обществения ред.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!