Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Ботев почете своя патрон, стотици фенове се снимаха с Купата

ПФК „БОТЕВ“ почете 141-годишнината от смърта на своя патрон Христо Ботев и паметта на загиналите геройски за свободата и зависимостта на България.

По традиция представители на най-старият футболен клуб в страната, начело с президента Ангел Палийски, уважиха официалната градска церемония в Цар – Симеоновата градина, където поднесоха венец пред паметника на революционера.

Час по-късно венец бе поднесен и пред бюст паметника на Ботев на територията на клубната база. Там пред лика на поета борец за свобода глави сведоха служителите на клуба, деца от школата и привърженици.

Следобедът на 2 юни бе белязан и от друго събитие. В клубния фен-магазин бе изложена Купата на България, спечелена от „жълто-черния“ тим навръх празника на писмеността и културата – 24 май. Трофеят ще бъде на разположение на феновете на Ботев, които искат да се снимат с него за спомен до 11 юни.

В магазина в „Коматево“ стартира и продажбата на фланелката, с която футболистите бяха облечени по време на триумфалното шествие из Пловдив. Индивидуални картички с лика на носителите на Купата са другото предложение за запалянковците. 

В първия ден от продажбите ботевистите демонстрираха интерес и към официалната жълто-черна фланелка, с която остава в историята като екипът, с който Ботев грабна своя пети голям трофей.

През предстоящия и следващия уикенд магазинът ще бъде с работно време от 10:00 до 14:00 ч., а през работните дни от седмицата вратите му ще бъдат отворени от 12:00 до 19:00 ч.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!