Предстоящ мач:

Ботев - Ботев Враца

Ботев - Ботев Враца

Ботев и Nexo правят спорта достъпен за над 400 деца в неравностойно положение в Пловдив и областта

Футболен клуб Ботев (Пловдив) и Nexo обединяват усилия, за да създадат мащабната инициатива Академия “Спорт и бъдеще”

Пловдив, 14 декември, 2022 г.Nexo, водещата световна регулирана институция за управление на дигитални активи, създадена в България, в партньорство с ПФК Ботев Пловдив, стартира днес Академия “Спорт и бъдеще” за над 400 деца в неравностойно положение. Мисията на мащабната инициатива е да подобри начина на живот на деца в риск от региона чрез спорт и срещи с успешни личности от света на бизнеса, високите технологии и футбола. Академията вдъхновява младежите като предоставя безплатни възможности за активен начин на живот и работа в екип заедно с професионални треньори.

Мащабната инициатива предвижда подкрепа по няколко различни посоки:

  • Ден на отворени врати всеки месец до края на футболния сезон (юни 2023 г.) за над 170 деца от четири социални институции в града.
  • Мотивиращи срещи със спортни легенди и успешни експерти от различни професионални дисциплини.
  • Безплатни тренировки до края на футболния сезон (юни 2023 г.) в спортно училище „Ботев Пловдив“ и пълна екипировка за деца от местното учебно заведение.
  • Участие в откриващата церемония на мачовете на ПФК Ботев Пловдив.
  • Еднодневен футболен турнир, който ще отличи всички спортни таланти, станали част от Футболна Академия “Спорт и бъдеще”.

Герман Чистяков, изпълнителен директор на Ботев Пловдив, заяви: „Днес е важен ден за всички тук в ПФК Ботев Пловдив, тъй като обединяваме сили с толкова способен и надежден партньор. Ботев Пловдив е забележителна част от живота и културата на Пловдив и ние сме убедени, че нашият футболен клуб е нещо повече от част от спортната индустрия на града. Отдадени сме на каузата “Ботев за Пловдив” и тази кампания ще залегне като една от основните инициативи през 2023.  Готови сме да променим към по-добро не само настоящето, но и бъдещето на децата на Пловдив”.

Елеонор Топалова, мениджър „Комуникации и CSR“ в Nexo, сподели: „Nexo поставя за своя мисия да подкрепи стотици български младежи в неравностойно положение от гр. Пловдив и областта с Академия “Спорт и бъдеще”. В страната всяка година близо 2000 деца остават лишени от родителска грижа, добър пример и подкрепяща среда. Екипът ни вярва, че с тази инициатива ще подпомогнем устойчиво бъдещето на младите като ги срещнем с магията на спорта”.

Данни на SOS Детски селища сочат, че над 2000 деца в България остават лишени от родителска грижа всяка година, което ги поставя в риск от социално изключване. Достъпът до спорт и активният начин на живот са едни от начините за превенция на проблема, а повишаване качеството на живот на младежите в уязвими групи дава шанс за по-добро бъдеще.

За Nexo

Nexo е водеща световна регулирана институция за управление на дигитални активи, създадена в България. Мисията на компанията е да предостави пълен набор от финансови услуги с ползите от криптовалутите. Nexo управлява близо $3 милиарда активи за над 5,000,000 потребители в 200+ юрисдикции и е обработила повече от $130 милиарда от своето основаване през 2018 г.

Подобни статии

Подобни статии