Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Ботев бие минимално в представянето на отбора

Ботев Пловдив победи Несебър с минималното 1:0 в последната контрола преди началото на сезона в „Б” група. Над 2000 зрители уважиха представянето на отбора на стадион „Христо Ботев”. „Жълто-черните” пристигнаха на „Колежа” директно от Цигов чарк, където бяха на лагер през седмицата.

„Канарите” се появиха на терена по – малко от час след пристигането си в Пловдив. Смяната на климата даде своето отражение и доведе до липсата на свежест в играта. Въпреки това Ботев бе по-добрият отбор в мача, но представянето бе далеч от това в предишната контрола срещу Банско.

Още в 4-ата минута Николай Манчев можеше да вкара, но ударът му от границата на наказателното поле бе избит от Григоров. Последва затишие пред двете врати и игра в центъра на терена. В средата на полувремето Тодор Неделев имаше два шанса да открие резултата. В първия случай ударът му с глава не намери рамката на вратата, а в следващата ситуация стражът на гостите успя да избие с крак шута на младока.

Най-добрата възможност пред Несебър се откри пред Емил Николов, който бе изпуснат от „жълто-черната” защита, но в опита си да прехвърли Илия Николов изкара топката в аут. През първата част гостите се държаха добре на терена и трудно допускаха Ботев да застраши вратата им.

През второто полувреме футболистите на Петър Хубчев продължиха да бъдат по-активни и да диктуват темпото, което обаче не бе особено високо. Както и в контролата с Банско, влизането на Сашо Александров раздвижи и разнообрази играта на „канарите”. Кривия отправи и най-опасния удар към Григоров след почивката, но топката мина встрани от вратата.

Александров бе в основата и на гола в 79-ата минута. Той центрира остро в наказателното поле към Васко Василев, но вместо него до топката стигна Цветелин Радев, който я отклони с глава и направи безпомощен Григоров.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!