Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Бакалов: Ще ни гледат под лупа, започваме от нулата

Бъдещият президент на Ботев Пловдив Марин Бакалов предупреди публично футболистите, че не трябва да допускат колебание в представянето си през пролетния полусезон, независимо от успокоителната преднина на върха в класирането и почти сигурната промоция в „Б” група. Треньорът на „канарчетата” от есента за пореден път отбеляза, че името на клуба задължава играчите да бъдат мотивирани и да доказват качествата си във всеки мач.

„Независимо от комфортната преднина всички футболисти трябва да знаят, че за нас първенството започва сега. Ботев отново ще бъде гледан под лупа. Имайки предвид всичко, което се случва около нашия клуб съм сигурен, че противниците ни ще надскачат себе си още повече в сравнение с есента. Играчите ни трябва да са подготвени за това и трябва да вдигнат още нивото си. Средната възраст на отбора е 22-23 години, което ни дава надежда, че част от футболистите могат да се превърнат в основата на бъдещето на Ботев. Само от тях зависи дали ще го направят. В някои от контролните срещи те показаха, че имат потенциал. Надяваме се да го демонстрират през втория полусезон и да докажат, че заслужават мястото си в Ботев”, заяви Марин Бакалов.

Той призна, че след като акционерното дружество стане факт ще стартират преговори с някои от настоящите футболисти за подписване на професионални договори с клуба.

„Ще определим хората, които до този момент са заслужили да подпишат с Ботев и след регистрацията на АД-то ще започнем разговори с тях. Имаме достатъчно време да преценим кои футболисти ще останат в отбора в професионалния футбол.”

Все още заемащият позицията Председател на УС на Ботев за пореден път внесе яснота около регистрацията на дружеството заявявайки, че всички документи са подадени и се очаква единствено съдебното решение и вписването в търговския регистър, което е въпрос на време.

Бакалов заяви, че „канарчетата” няма да „гостуват” повече на свой терен, както се случи в мача с Левски (Карлово) във втория шампионатен кръг.

„След този мач, Зоналният съвет на БФС забрани други отбори да играят домакинствата си с нас на нашия стадион, дори те да имат желание за това.”

Марин Бакалов предаде треньорската щафета на Костадин Видолов с думите: „Няма нужда аз да ви представям Костадин Видолов. Той е един от последните големи футболисти на Ботев. Работим заедно от самото начало. Той е в течение на всички трансфери, стила и начина на игра. Мисля, че ще оправдае доверието, което му се гласува.”

Легендата на Ботев Пловдив завърши с обръщение към привържениците на отбора: „В мачовете през есента нашата публика беше образцова. Държанието на привържениците ни беше подобаващо на отбор като Ботев. Надявам се това да продължи и през пролетта, заедно с качествените изяви на футболистите. Само с общи действия отборът и публиката на Ботев могат да върнат клуба там, където му е мястото.”

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!