Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Ангел Палийски от Анталия: Ботев е на прав път

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Ангел Палийски сподели впечатленията си от обстановката в лагера на тима в Анталия. Той пристигна в базата Mardan Sports Complex преди няколко дни, за да се запознае отблизо с атмосферата в отбора и условията за подготовка, които предлага футболната база в турския курорт. По време на престоя си директорът в клуба изгледа контролите срещу Академиа (1:0) и Дьошдьор (2:3) и доби впечатления от моментното състояние на „канарчетата”.

–          Г-н Палийски, видяхте отблизо базата на отбора в Анталия, какво ще кажете за нея? 

–          Базата е отлична! Футболистите разполагат с всичко, от което един отбор се нуждае, за да проведе пълноценна подготовка. Имах възможността да посетя още няколко хотела тук, в които са настанени български и чуждестранни тимове и спокойно мога да кажа, че сме в една от най-добрите, а може би и най-добрата база. Тя е изградена специално с тази цел и условията тук са пригодени единствено и само за футболни отбори. Виждате, че няма туристи, с които да се съобразяваме, както правят другите, терените са в непосредствена близост. За качеството на базата е достатъчно да споменем факта, че тя се използва редовно от украинския гранд Шахтьор (Донецк). Направихме отличен избор и тук е мястото да благодарим на мениджърската агенция, която уреди всички подробности около престоя ни тук. 

–          Изгледахте и две контролни срещи, как видяхте Вие представянето на отбора в тях? 

–          Имаме си треньорски щаб, който отговаря за спортно-техническата част. Редно е оценките за играта да идват, именно от него. На мен ми допадна агресията и желанието за игра у момчетата. Повече ми хареса представянето ни във втория мач, в който според мен пропуснахме да победим стабилен отбор, какъвто е Диордьош. С оглед превъзходството, което имахме през второто полувреме, мисля че можехме спокойно да спечелим. След като това не се случи, явно има върху какво да се работи, но изводите оставяме на треньорите, на които сме гласували пълно доверие. Вярвам, че Милен Радуканов и неговият екип ще свършат необходимото и през пролетта Ботев ще докаже, че е най-силният отбор в групата.

–          В Турция явно са се заели сериозно с футболния бизнес… Дали някога и в България ще видим подобни бази? 

–          Много сме далеч от истината в България, виждате за какви условия става въпрос тук. Макар и за малко време, успях да изгледам няколко контроли на чужди отбори, в това число и мача Левски – БАТЕ Борисов. Направи ми страхотно впечатление израстването на този отбор, който преди 4-5 години смятахме за футболно джудже. Просто хората са използвали парите, които спечелиха с първия си пробив в групите на Шампионската лига и инвестират много в школата и базата си. Сега вече механизмът при тях е сработил и започват да берат плодовете на своите инвестиции. Разликата между тях и Левски расте в полза на БАТЕ и това е поредната сигнална лампа за нивото на нашия футбол. Трябва да променим изцяло манталитета си и затова ние искаме да положим основата с една добра база и правилна, и последователна работа с децата. Трябва да променим мисленето им още от малки и да ги развиваме стъпка по стъпка. Успеем ли, това ще бъде една дългосрочна инвестиция в бъдещето.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!