Предстоящ мач:

Панатинайкос - Ботев

Панатинайкос - Ботев

Акционерното дружество е готово за регистрация

Уставът на Акционерното дружество, което в близко бъдеще ще управлява ФК Ботев Пловдив е одобрен от настоящия Управителен съвет на клуба.

Уставният капитал на дружеството е в размер на 100 000 лева, като 90% от тях се държат от г-н Цв.Василев и 10% от Сдружение ПФК Ботев.

Решения от съществена важност, като увеличение и намаление на капитала, действия по преобразуване и ликвидация на АД-то, както и промяна в текста на устава, се вземат със 100% от капитала, което означава пълно единодушение.

Предвидена е едностепенна форма на управление – със съвет на директорите. Сдружение ПФК Ботев е представено с четирима души в петчленния съвет на директорите.

УС на Сдружението бе запознат с предложените условия и единодушно взе решение да възложи на Председателя на УС Марин Бакалов да извърши всички правни и фактически действия по учредяване на АД, както и да подпише всчки учредителни документи.

След като уставът бъде подписан от страните, документите ще бъдат внесени за регистрация в съда.

Членовете на Сдружението продължават да изпълняват своята важна роля. Те ще имат правото да избират своя Управителен съвет и да излъчват мандатоносител, който ще бъде оторизиран да представлява интересите на Сдружението и да гласува при споменатите по-горе въпроси в АД.

пресконференция - Марин Бакалов

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!