Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

99 години Красота, Вяра, Борба!

Скъпи ботевисти,

Днес, 12 март, нашият любим „Ботев” става на 99 години!

Точно преди година всички ние с тревога си задавахме въпроса: Достойни ли сме да се отъждествяваме с името на „Ботев” и готови ли сме да докажем любовта си към него?

Беше време, в което трябваше всички заедно да възродим Символа на Пловдив! Време, в което на изпитание бяха подложени нашата вяра, нашата гордост и сила.

Е, ние устояхме! Всички ние, от първия до последния ботевист, които изстрадахме прераждането на нашия любим жълто-черен клуб, с гордост можем да заявим, че сме достойни наследници на тези, които преди 99 години положиха основите…

Сега, година по-късно, „Ботев” Пловдив отново изправя снага! Този „Ботев”, който Пловдив помни! Този „Ботев”, който донесе първата шампионска титла на древния град! „Ботев” на Старика, Чико, Тумби, Гунди, Бенкса, Зико, Пашата и на десетките други велики футболисти, превърнали футбола в красота!

„Ботев” Пловдив не е просто футболен клуб, скъпи приятели! За тези 99 години „Ботев” се превърна в Легенда…

Поколения пловдивчани живееха, живеят и ще живеят със съдбата и историята на „Ботев”. Така е било, така и ще бъде! Огромна отговорност и привилегия е да носиш името на Ботев! На Ботев, на Безсмъртния българин, дал на всички нас волята за свобода, непримиримост и кураж да отстояваме българщината!

Приятели, ботевисти!

Днес „Ботев” отново е свободен! Днес „Ботев” отново блести!

Честит празник, Пловдив!

99 години Ботев Пловдив

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!