Предстоящ мач:

Ботев - Хебър

Ботев - Хебър

99 години Красота, Вяра, Борба!

Скъпи ботевисти,

Днес, 12 март, нашият любим „Ботев” става на 99 години!

Точно преди година всички ние с тревога си задавахме въпроса: Достойни ли сме да се отъждествяваме с името на „Ботев” и готови ли сме да докажем любовта си към него?

Беше време, в което трябваше всички заедно да възродим Символа на Пловдив! Време, в което на изпитание бяха подложени нашата вяра, нашата гордост и сила.

Е, ние устояхме! Всички ние, от първия до последния ботевист, които изстрадахме прераждането на нашия любим жълто-черен клуб, с гордост можем да заявим, че сме достойни наследници на тези, които преди 99 години положиха основите…

Сега, година по-късно, „Ботев” Пловдив отново изправя снага! Този „Ботев”, който Пловдив помни! Този „Ботев”, който донесе първата шампионска титла на древния град! „Ботев” на Старика, Чико, Тумби, Гунди, Бенкса, Зико, Пашата и на десетките други велики футболисти, превърнали футбола в красота!

„Ботев” Пловдив не е просто футболен клуб, скъпи приятели! За тези 99 години „Ботев” се превърна в Легенда…

Поколения пловдивчани живееха, живеят и ще живеят със съдбата и историята на „Ботев”. Така е било, така и ще бъде! Огромна отговорност и привилегия е да носиш името на Ботев! На Ботев, на Безсмъртния българин, дал на всички нас волята за свобода, непримиримост и кураж да отстояваме българщината!

Приятели, ботевисти!

Днес „Ботев” отново е свободен! Днес „Ботев” отново блести!

Честит празник, Пловдив!

99 години Ботев Пловдив

Подобни статии

Подобни статии