Предстоящ мач:

Марибор - Ботев

Марибор - Ботев

2012 – Полагането на основите

Юбилейната 2012 година ще остане завинаги в историята на „Ботев” по ред причини. Може би най-важната от тях е изграждането на модерна материална база, чието начало бе поставено навръх 100-годишнината на клуба.

В средата на месец юни започна работата по спортния комплекс в Коматево, който ще се разполага върху 66 034 кв.м.

На мястото на старото игрище в пловдивския квартал, скоро представителният тим и детско-юношеската академия на „Ботев” ще разполагат с пет големи и един маломерен терен, както и с модерен възстановителен център.

Според плановете терените трябва да бъдат готови в началото на лятото, а в началото на есента да завърши изграждането на цялата база и комплексът да отвори врати. След сериозен обем работа по разчистването и изравняването на огромната площ, в края на 2012-та вече се виждат очертанията на  спортния комплекс, а представителния тим дори направи дебютна тренировка на готовия за експлоатация терен с изкуствена настилка.

Също през юбилейната година, първата част от модернизирането си претърпя и стадион „Христо Ботев”. В края на месец март стартира подмяната на неговото тревно покритие и три месеца по-късно „Колежа” вече се радваше на нов зелен „килим”, оборудван с всички екстри.

Към момента в ход са административните процедури по концесията на стадион „Христо Ботев”. Очаква се до март 2013 година те да са приключили и да започне поетапният строеж на трибуните, за да добие съоръжението предвидената в проекта модерна визия.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!