Предстоящ мач:

Панатинайкос - Ботев

Панатинайкос - Ботев

100 години Ботев Пловдив! Честит юбилей, ботевисти!

Уважаеми ботевисти,

Днес се навършват 100 години от основаването на любимия ни „Ботев“ Пловдив! 

Живеейки в препускащите дни на суета, комерсиализация и супер технологии, надали се замисляме за някогашните малчугани, които тичайки след парцалената топка из прашните пловдивски улици, положили документално началото на организирания футбол в България. А дали тези будни младежи са си давали сметка, че любовта, с която са основали нашия „Ботев” ще бъде наследена от следващите поколения, превръщайки се в страст за хиляди пловдивчани… Че създават една легенда…

С годините „Ботев“ се превърна в спортен символ на хилядолетния град, а славата му се разпростря далеч извън пределите на Пловдив, получавайки прозвището „Гордостта на Тракия“.

Няма как от днешния си мироглед да си представим какви са били гордостта и възторгът на пловдивското гражданство, когато „Ботев“ за първи път донесъл на Пловдив шампионската титла по футбол и дал на града званието „Държавен първенец“.

„Ботев” остави в летописите на българския футбол магическото „Чико-Тумби-Гунди-Гол!“. Остави „Златната обувка“ на Бенкса, победите над Барселона, Байерн Мюнхен, Реал Сарагоса, Стяуа… Вълнуващия футбол на „Златното поколение”, начело със Зико, Турната, Пашата, Коцето, Марин…

Героите на терена от различните поколения се редуваха един след друг, но 12-ия играч – публиката, остава завинаги постоянен… Препълнените трибуни на „Колежа”, екзалтираната и обичаща до полуда жълто-черна публика отдавна е доказана и постоянна марка в българския футбол.

Възходите и паденията, радостта и болката, вярата и борбата…красотата… Това е „Ботев“ Пловдив!

Този „Ботев“, носещ името на великия и безсмъртен революционер, дал живота си за свободата на България!

Този „Ботев“, който вдъхновявал едни от най-бележитите пловдивски общественици, да го подкрепят и да му се радват!

Този „Ботев“, който преминал през какви ли не опасности и трудности, но оцелял благодарение на любовта на хората…

Пожелаваме на всички ботевисти много здраве, радост и щастие с успехите на „жълто-черните“. Нека носим и браним с чест и достойнство името на нашия патрон! Нека пренесем ценностите на нашия клуб на следващите поколения! Нека заедно отворим книгата на историята и напишем с гордост първите страници от нейното ново начало… „Ботев“ на Пловдив – историята продължава!

Честит юбилей, жълто-черни сърца!

Честит празник, Пловдив!

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!