Предстоящ мач:

Ботев Враца - Ботев

Ботев Враца - Ботев

„Жълто-черни“ пирати в пловдивската опера

Възпитаниците на Милен Кунчев от набор 2006 посетиха организирано Дома на културата „Борис Христов“, където изгледаха премиерата на мюзикъла „Пиратите от Пензанс“. Пловдивската опера разказа забавната история на легендарните майстори на комичния музикален жанр Гилбърт и Съливан, в която малките „канарчета“ видяха бандата милостиви пирати и техния чирак, който вече е пораснал и е готов да се влюби.

Британците Гилбърт И Съливан са автори на множество комични оперети, познати още като „Савой-оперети”, от името на театър „Савой”, построен специално за техните произведения. Творчеството им се радва на траен международен успех и допринася за развитието на музикалния театър през 20-ти век.

Сред най-известните заглавия са оперетите „Микадо”, „Пейшънс” и „Пиратите от Пензанс”. Драматургът Гилбърт създава фантастични светове, в които всеки абсурд се превръща в логично заключение – феи съжителстват с британското висше общество, флиртуването е престъпление, гондолиери са потомци на монархията, а пиратите са благородници, които са се отклонили от правия път. Композиторът Съливан е автор на множество незабравими мелодии, които пресъздават както хумора, така и патоса на историята.

Мюзикълът „Пиратите от Пензанс“ бе представен пред пловдивската публика под диригенството на Константин Добройков, режисурата на Симеон Симеонов и с участието на Станислава Момекова, Богомил Спиров – гост, Евгений Арабаджиев, Владимир Ников, Николай Бачев, Владимир Василев, Валерия Мирчева, Цветан Цветков, Цветанка Ангелова, Ивайла Владимирова, Ива Ананиева, Валерия Мирчева и Оркестъра, Хора и Балета на пловдивската опера.

Посещението на възпитаниците от детско-юношеската школа на Клуба е част от подписаното Рамково споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между ПФК Ботев Пловдив и Държавна опера – Пловдив.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!