Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Започва ремонтът на Колежа (аудио)

ПФК „Ботев“ Пловдив ще започва реконструкцията на стадион „Христо Ботев”. Очакваните от всички ботевисти ремонтни дейности ще стартират в началото на месец юли. Както предварително бе обявено, изграждането на новото съоръжение ще премине през четири етапа, като всеки един от тях обхваща по една от четирите трибуни. Плановете предвиждат първа под ударите на машините да попадне легендарната Трибуна Изток.

На извънредна пресконференция председателят на съвета на директорите в клуба Юли Попов и главният архитект по проекта Георги Савов съобщиха детайли около предстоящите ремонти.

Липсата на сектора на бултрасите ще доведе до разместване по трибуните на „Колежа“. По всяка вероятност „жълто-черната” агитка ще се настани в южната част на стадиона, където досега бе секторът за гостуващите фенове, който пък ще се премести на Северната трибуна, между таблото и Трибуна Изток.

Новата трибуна ще бъде разположена на площ от 2800 кв.м., а капацитетът й ще бъде над 6000 седящи места, като 70% от тях ще бъдат покрити с козирка. Под трибуната ще се помещават съблекалните, санитарни помещения, зали за спортна дейност, фитнес и др. По думите на арх. Савов, Трибуна Изток ще бъде изградена в срок от 1 година.

„Възможно е да приключим и по-рано, но разумният срок е от 1 година за всяка една от трибуните. Ако всичко върви по план, до 4 години стадионът трябва да е напълно завършен. В строителството няма нещо изключително, уникално и неправено досега. Единствената цел на тази инвестиция е не да впечатлява, а да бъде изключително оптимална. За целта ще ползваме световния опит в изграждането на тези стадиони”, заяви арх. Георги Савов.

След Трибуна Изток в плановете за реконструкция следват последователно Северната, Южната и Централната трибуни. Ремонтите няма да попречат на провеждането на футболни срещи. Строителните дейности ще бъдат изолирани с временна строителна ограда, а „канарчетата” ще продългжат да домакинстват на „Колежа”.

„Преди 2 години обещахме няколко неща. На първо място беше базата в Коматево, след това създаването на боеспособен представителен отбор, който да се превърне във фактор в първенството, както и реконструкция на „Колежа”. Първите две неща вече се случват, дойде ред и на стадиона, който е и най-трудоемката и изискваща най-големи инвестиции част от нашата програма. Реконструкцията със сигурност ще създаде неудобства на нашите фенове, но се надявам, че те ще проявят разбиране в името на голямата цел. Жалко, че няма да може да използваме пълния капацитет за първия мач от новото първенство, но е крайно време да започнем строежа”, заяви президентът на „Ботев” Юли Попов.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!