Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Започна изграждането на базата

Започна изграждането на базата на Ботев Пловдив. В присъствието на цялото административно и спортно-техническо ръководство, треньорите от школата и служителите в клуба, сутринта на 13 юни бе направена символичната първа копка на стадиона в Коматево.

Директорът на „жълто-черната” футболна академия Николай Киров счупи бутилка шампанско, за спорна работата в следващите месеци, а машините запалиха двигателите и започнаха да разчистват площта от 66 декара, върху която ще бъде изградена базата. Ръководителите на Ботев си пожелаха скоро да открият супермодерната клубна база и заедно с присъстващите скромно и на крак отбелязаха старта на работата с по чаша от пенливата течност.„Много съм щастлив, тъй като тук ще има обект, който няма аналог в България. Създават се всички предпоставки за развитието на футбола и талантите от школата на Ботев. Представили сме вече на ръководството проекта, по който ще се работи в академията оттук насетне. Предстоят доста промени в начина и структурата на работа.

Целта поставена ни от ръковоството е след няколко години, колокото може по-малко да са те, основата на първия отбор да е от футболисти от школата на Ботев”, разкри директорът на „жълто-черната” академия Николай Киров.В обекта ще бъдат вложени 8,5 милиона лева. Той ще се разполага върху площ от 66 034 кв.м. В него са включени 5 футболни терена, многофункционална спортна площадка, спортно-възстановителен център, трибуна с 2000 седящи места, леглова база и др..

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!