Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Юнес Хамза: Идвам в Ботев, за да играя в Европа

Ботев Пловдив официално представи своето шесто ново попълнение Юнес Хамза пред медиите. Той се явява и петият футболист, който пристига от съседна Румъния тази зима. Хамза бе представен пред журналистите от спортно-техническия директор на „канарите“ Александър Александров.

„Радостни сме, че официално финализирахме сделката с Юнес Хамза. Договорът му с Ботев е за 3 години“, сподели Александров. 

Въпросът за селекцията директорът на Ботев коментира така: „На този етап селекцията е приключила. Сега единствената цел е да се подготвим, както искаме, да играем резултатен футбол, да побеждаваме, така, както искат и феновете, и собственикът.“

Александров бе запитан и за ситуацията с Росен Андонов, който отнесе сериозни критики от Станимир Стоилов след завръщането на отбора от Кипър: „Решенията за това, кой ще играе ги взима Станимир Стоилов, така че трябва да попитате него. Надявам се,че след проведените разговори с Росен, той ще си вземе поуки и ще подобри отношението си.“

[img2]

Първите думи на голмайстора, който пристига от Петролул (Плюещ), бяха свързани именно с неговия бивш отбор: „Искам да благодаря на Петролул. Радвам се, че имах възможността да бъда част от този отбор. Благодаря, както на клуба, така и на феновете, че ми дадоха възможност да приема това ново предизвикателство.“

Хамза сподели, че е имал по-добра финансова оферта от друг клуб, но е предпочел „жълто-черните“ заради желанието на ръководството да го привлече в редиците си, както и големите амбициите пред отбора.

„Искам да играя с Ботев в Европа и да спечеля титлата в първенството. Имах възможността да се запозная с феновете, впечатлен съм. Те подкрепят отбора навсякъде. Запознат съм с историята на този клуб и мисля, че има какво да дам от себе си за него“, сподели Хамза.

Относно климатизацията в отбора, новото попълнение на Ботев бе категоричен, че ще направи всичко възможно да се адаптира бързо и мисли само и единствено в тази посока. Той сподели, че познава добре съотборниците си от Румъния и заедно с тях ще вдигнат нивото в новия си отбор.  

За състоянието на българския футбол Юнес Хамза бе откровен, че не познава другите отбори, успял е да наблюдава само няколко мача на запис на Ботев, от които е придобил своите впечатления.   

Хамза бе запитан с какъв номер предпочита да играе: „Винаги съм носел номер 9. Той ми носи късмет. Надявам се с него да помогна на отбора за амбициите му, да спечелим купата и да се класираме в евротурнирите.“

В края на разговора тунизиеца определи немското и френското първенство, като негови любими: „Надявам се един ден да заиграя в някой от тези шампионати. Сега обаче започвам да мисля само за Ботев“, заяви Юнес Хамза. 

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!