Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

ВИДЕО: Ботев подписа първи професионални договори с атакуващо дуо от U19

Ботев (Пловдив) подписа първи професионални договори с двама юноши на Клуба. Това са атакуващите футболисти Георги Трифонов и Иво Казаков.

Двамата нападатели са основните реализатори на „жълто-черната“ формация в U19. И двамата парафираха договори с продължителност до лятото на 2023 година.

Иво Казаков е роден на 30 януари 2002 година в Пловдив. Стартира в детско-юношеската школа на Ботев от 7-годишна възраст, като е минал през всички формации на „жълто-черната“ академия.

От началото на сезона Казаков е реализирал осем попадения във формацията до 19 години. За последните два сезона пловдивчанинът вкара общо 41 гола за Ботев в Елитните юношески групи.

Георги Трифонов е роден на 13 февруари 2002 година в Асеновград. Първите си стъпки във футбола прави в школата на местния Асеновец, а през лятото на 2016г. е привлечен в школата на Ботев от Димитър Младенов.

От началото на настоящия сезон има пет гола за „канарчетата“ в U19, а през последните два сезона има 31 гола за „жълто-черните“. През сезон 2018/2019 печели приза за голмайстор на Елитната юношеска група до 17 години.

Двамата футболисти имат една голяма страст, с която запълват част от свободното си време – да демонстрират футболните си умения извън терена на световноизвестната игра Football Manager. Кадри от любимата им игра, както и от подписването на договорите, можете да видите в прикачения клип.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!