Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Велислав Вуцов: Показахме характер, посвещавам победата на Цветан Василев

Старши треньорът на „Ботев“ Велислав Вуцов сподели мнението си след победата с 2:1 над Санкт Пьолтен в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Ето какво сподели наставникът на „канарчетата“ на традиционната пресконференция след края на срещата.

„Искам да благодаря на целия отбор за характера, който показа. Доволен съм, че в няколкото неща, за които говорихме, те се постараха да изпълнят всичко. Имахме и недобри моменти, не всичко беше перфектно, но момчетата са със страхотни качества и с желание и дух показаха, че знаят къде са и защо са попаднали и че умеят да бранят честта на този клуб. Видяхте, че имаме лидери и най-радващото е, че младите, които играха за първи път, се справиха прекалено добре.”

„Резултатът 2:1 сигурно не е перфектен, но аз твърдя, че е много по-добър от 0:0, защото противникът по някакъв начин трябва да се покаже на реванша. Убеден съм, че нашият отбор ще излезе на реванша с една идея по-добре. Изключително съм благодарен на цялата публика, че подкрепи отбора и клуба. Надявам се да направим победа и на старта на „А” група в неделя.”

„Посвещавам победата на нашия собственик Цветан Василев. В живота има добри и лоши  дни. Надявам се с днешната победа да сме го направили по-щастлив и се надявам да дойде на реванша във Виена. Цветан Василев направи много в името на Ботев. Феновете на Ботев освен, че са в силните моменти с клуба, са до него и в тежките моменти. Убеден съм, че с тази публика, традиция и играчи Ботев няма как да потъне.”

„В никакъв случай не съм изненадан от играта на съперника. В контролите, които наблюдавахме, отборът на Санкт Пьолтен игра по-отворено и по-напред в противниковото поле и очаквах, че ще бъдат доста по-агресивни. Очаквахме, че ще играят в 4-4-2, а те играха в 4-1-4-1, което е далеч по-предпазливо. Нашият проблем бе в началото на втората част, малко се прибрахме, но аз не съм давал такива указания. Мачът мина през перипетии, но на няколко моменти имахме сериозни възможности да вкараме повече голове.“

„Аз знаех, че това е един силов, здрав и организиран отбор. Това е турнирен тим, който знае как да играе в турнирните мачове. Знаех, че ще имаме сериозен противник и в никакъв случай не съм си мислил, че са слаб отбор. Обичам атакуващия футбол и искам да играем по-активно и по-атрактивно. Видяхте, че търсихме атаката през 90-те минути, но далеч не е това, което аз имам като идеи. Искам да играем по-директно и се надявам, че с ден на ден ще променяме образа си като агресия. Ако излезем за 0:0 в Австрия 100% ще загубим, затова ще търсим гол, който да ни донесе успех.”

„Знам, че имаме много скъпи и добри футболисти, които в момента няма как да задържим. Очаквам някои от тези, които не играха днес да играят на реванша. За феновете на Ботев ще кажа една добра новина – има положителна промяна в главите на поне 3-4 футболиста, които имат намерение да останат.”

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!