Предстоящ мач:

Панатинайкос - Ботев

Панатинайкос - Ботев

Теренът готов в края на юни

Теренът на стадион „Христо Ботев” ще бъде напълно готов след малко повече от месец, съобщи управителят на „Онтарио спорт” Христо Тодоров. Около 20 юни тревното покритие ще бъде поставено, а 2-3 седмици по-късно то ще е готово за тренировки и мачове.

„Тревата, която ще сложим се доставя от Канада, а чимовете са от Гърция. Правили сме много терени в България и по света, като постоянно се развиваме и всеки следващ е по-добър от предишните”, заяви Христо Тодоров, който е сред консултантите на Олимпийския стадион в Рим и английския футболен храм „Уембли”.

Чимовете, с които ще бъде застлан „Колежа” са с дължина между 40 и 60 метра. Поставянето им ще отнеме само четири дни, а уплътняването – още десетина. Шефът на „Онтарио спорт” гарантира, че се мисли в детайли за химичния състав на почвата, от който зависи състоянието на тревата. Специалистите от „Онтарио” ще обучат отговорниците по поддръжката на тревата, които ще отговарят футболистите да играят буквално върху зелен килим на „Колежа”.

Изграждането на терена е в напреднала фаза. Дренажната и напоителните системи вече са по местата си, а скоро ще започне поставянето и на отоплителната. Тя ще бъде покрита с пясъчен слой, който ще акумулира топлината и ще я предава на почвата над себе си.

„Онтарио спорт” ще изгради и терените на базата в Коматево. Българската фирма е с много богат опит в своята област. Във визитката й фигурират националните стадиони в Кипър, Азербайджан и „Васил Левски”, както и клубните в Разград, „Лазур” в Бургас, Правец, „Георги Аспарухов” в София, Каварна, Севлиево, Баку, Ларнака и други.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!