Предстоящ мач:

Славия - Ботев

Славия - Ботев

Стотици деца се забавляваха с Ботев в Деня на детето

 Много положителни емоции, оспорвани състезания и силен спортен дух белязаха първото издание на „Празнувай с Ботев Деня на детето“. Стотици деца, родители и учители създадоха прекрасна атмосфера на „Футболен комплекс Ботев 1912“ по време на спортния празник и показаха, че той има потенциала да се превърне в традиционно събитие.

Освен чисто състезателен характер, надпреварата бе белязана и от благотворителната инициатива на партньорите на Ботев от Vivacom. Телекомуникационната компания осигуриха награден фонд от близо 3000 лева, който бе разделен между призьорите. Шампионите грабнаха средствата под формата на ваучери, с които те ще могат да оборудват физкултурните си салони и площадки според нуждите си.

Футболният турнир „Георги Славков – Бенкса“ за деца от 2 клас бе спечелен от отбора на СОУ „Пейо Яворов“, който стигна до трофея в конкуренцията на 12 училища. На финала „Яворов“ се наложи драматично след изпълнение на дузпи над НУ „Климент Охридски“ и училището – победител прибра чек за 700 лева, а за финалиста останаха 400. Третото място също бе определено след удари от бялата точка, като късметът там бе на страната на ОУ „Димитър Талев“, а в подножието на призовата тройка остана ОУ „Васил Левски“ Пловдив. 

В пълното с емоции състезание по народна топка, за ученици от 4-5 клас, триумфира отборът на ОУ „Захари Стоянов“, който записа три победи преди финалната тройка, а в нея се наложи и над останалите на второ място момчета и момичета от ОУ „Райна Княгиня“ и заелите отново третото място ОУ „Димитър Талев“. Ваучерите за народната топка бяха на стойност съответно – 500, 300 и 200 лева.

Освен двата бронзови медала и общата сума от 500 лева, ОУ „Димитър Талев“ спечели и един от индивидуалните призове – специалната награда за най-добър играч, наречена на Георги Славков. Неин носител стана Георги Кущинаров. Той получи статуетката си от дъщерята на носителя на „Златната обувка“ – Десислава. 

Най-добър вратар на турнира Калоян Ботев от състава на шампионите от „Пейо Яворов“. Той получи статуетка и чифт ръкавици, носени от вратаря „жълто-черните“ Адам Стаховяк, като тази изненада направо шокира малчугана.

Голмайстор на шампионата стана Александър Севов от НУ „Климент Охридски“, който наниза 7 попадения и получи статуетката си на топ-реализатор от легендарното крило на Ботев – Атанас Пашев.

Отборните отличия на призьорите връчиха легендите на Ботев Динко Дерменджиев, Петър Зехтински и Марин Бакалов, а редом до тях бе и настоящият капитан на „канарчетата“ Йордан Христов, чиято поява предизвика огромен интерес сред децата, които се наредиха за снимки и автографи от любимеца си.

Освен паричните награди, Vivacom осигури за участниците и оборудване от волейболни топки и пособия за бадминтон. Бадминтонът бе залегнал в състезателната програма на спортния празник, но вятърът попречи надпреварата в този спорт да се състои. За сметка на това в програмата бяха включени 2 демонстративни мача по хокей на трева между училищата „Константин Величков“ и „Петър Берон“.

Всички деца от спортния празник получиха възпоменателни флагчета за достойното си участие, а всяко едно училище бе наградено със специален медал с логото на футболния турнир „Георги Славков – Бенкса“.

ПФК Ботев поздравява всички участници в празника и благодари за прекрасното настроение и спортсменския дух, които обгърнаха базата на клуба на 1 юни! 

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо ново от любимия си футболен клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!