Предстоящ мач:

ЦСКА София - Ботев

ЦСКА София - Ботев

Стартира реконструкцията на „Колежа“ (снимки)

Днес бе дадено началото на реконструкцията на стадион „Христо Ботев“. Точно в 10:05ч. багерите нахлуха на „Колежа“, за да направят първа копка на митичната „Трибуна Изток“.

Новата трибуна ще бъде разположена на площ от 2800 кв.м., а капацитетът й ще бъде над 6000 седящи места, като 70% от тях ще бъдат покрити с козирка. Под трибуната ще се помещават съблекалните, санитарни помещения, зали за спортна дейност, фитнес и др. По предварителни изчисления Трибуна Изток ще бъде изградена в срок от 1 година.

След първата копка президентът на „канарчетата“ Юли Попов сподели, че по концесия инвестицията в Трибуна Изток трябва да бъде около 3,5 милиона, но при всички положения тази сума ще бъде надвишена.

Освен това Юли Попов коментира и предстоящето участие на „жълто-черните“ в Европа, като заяви, че „Астана“ е изключително силен и сериозен противник, със сериозен бюджет, но въпреки това Ботев трябва да се представи достойно и да излезе с горно вдигната глава от срещата с казахстанците. Също така той обяви, че цената на билетите за масовите сектори на стадион „Лазур“ ще бъде 10 лева.

Фотогалерия от първата копка на „Колежа“ вижте тук.

Подобни статии

Подобни статии