Предстоящ мач:

ЦСКА София - Ботев

ЦСКА София - Ботев

Станимир Стоилов: Берое е костелив орех, време е да ги победим

Старши треньорът на „Ботев“ Станимир Стоилов даде редовната си пресконференция преди утрешния двубой с Берое. Мачът е от 14:00ч. на ст. „Христо Ботев“. Ето какво заяви Стоилов:

Все още не сме започнали пълноценна подготовка за двубоя с Берое, тъй като терените са заснежени. Имаме какво да им връщаме, заради поредните загуби от „зелените“ в последните мачове. Надявам се да се получи добър мач и по-добрият отбор да победи.

В последните две загуби срещу Берое, където бяхме гости, те имаха повече спортен шанс, а ние не реализирахме положенията си. На тежките условия трябва да покажем повече воля и характер. Отборът на Берое е костелив орех и нашият отбор трябва да играе на високо ниво.

Не знам какво точно е състоянието на ст. „Христо Ботев“, има сняг по него и ще видим как ще се справят хората, които отговарят за поддръжката на терена. Дано няма повече валежи до четвъртък, за да може теренът да е в прилично състояние. Винаги съм казвал, че за да има добър футбол трябват качествени терени, но никога не съм заявявал, че ако е добър теренът отборът ни ще победи.

Предполагам, че двубоят ще по-специален от историческа гледна точка, тъй като това ще е последният мач на „Колежа“ в настоящия му вид, но е по-важно да играем добре и да победим. Радвам се, че започва нещо ново, което след 1-2 години ще бъде футболно бижу.

Ще изчакаме до утре да видим състоянието на терена и тогава ще преценим с какъв състав ще играем. Мариян Огнянов е в по-добро състояние от Тодор Неделев като игра и физика. Неделев преди градското дерби имаше дребни болежки, но мисля, че ще бъде в прилично състояние и ще вземе участие в двубоя с Берое.

Относно селекцията имаме стратегия, по която работим. Първо ще видим нашия отбор как се е представил и тогава ще гледаме за други футболисти. Има хора, които наблюдаваме, но на този етап няма нищо конкретно и завършено. Важно е нашите футболисти да играят на максимума на възможностите си в оставащите два мача, след което ще преценим на кои постове трябва да се подсилим.

Не ми се иска да отличавам един футболист в анкетата за играч на сезона. Това е привилегия на феновете и журналистите, но който и да спечели класацията, ще заслужава.

Засега не е ясно кога Тодор Неделев ще замине за Майнц, изчакваме покана да изкара медицинските прегледи. При всички положения ще участва в двубоя с Берое.

Подобни статии

Подобни статии