Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Стаховяк бе избран за най-добър през сезона

Играчът с №1 на Ботев Пловдив – Адам Стаховяк, бе избран за най-добър футболист на „жълто-черния“ тим за изминалия сезон 2013/2014. Полският вратар събра най-много гласове в класацията на официалния сайт на клуба за „Футболист на сезона“. За първи път победителят в анкетата бе определен не с гласуване след приключване на мачовете, а с натрупване на събраните след всеки отделен двубой през сезона гласове.

Адам Стаховяк спечели допитването с 648 гласа или 22.81% от общо 2831 събрани през сезона вота. На второ място остана Йордан Христов с 414 (14.57%), а тройката допълни Вандер Виейра с 361 (12.71%).

Три месеца с жълто-черния екип се оказаха достатъчни за Феребори Доре да се изкачи до четвъртото място в подреждането. Той остави зад себе си Абел Анисе, Иван Цветков, Томаш Иршак и Луис Педро, който се озова в Топ 10 благодарение на решителните си попадения в турнира за Купата на България.

Натрупаните през есента гласове пък се оказаха достатъчни за Тодор Неделев и Бобан Грънчаров да си осигурят съответно 9-ото и 10-ото място в крайното подреждане, като привлеченият през зимата Алесандру Куртеан събра гласове точно, колкото и македонският защитник.

Пълното класиране от анкетата.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!