Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Сашо Александров: Не прави чест на съдиите, че опитват да манипулират хората

Спортният директор на „Ботев” Александър Александров изрази позицията на клуба по отношение действията и реакциите от Съдийската комисия след мача с „Берое”. По време на пресконференцията преди двубоя срещу „Пирин” Гоце Делчев той даде на реферите няколко посоки за размисъл. Ето какво заяви Сашо Александров:

„Като клуб, и още повече, когато това е „Ботев”, не можем да останем безучастни към казуса с незачетения гол на Станислав Костов. Още сутринта след мача разполагахме с графиката, която по-късно публикувахме в официалния си сайт. Нямахме намерение да я коментираме публично, но нямаше как да не го направим след опита на Съдийската комисия да заблуди обществеността с неграмотен чертеж. Не прави чест на комисията да опитва по този начин да манипулира фактите.”

„Пуснахме жалба, в която сме описали няколко ситуации, при които страничният съдия взима грешни решения. Не ни харесва това, че всички ключови грешки, които бяха допуснати в нашите мачове през този сезон, са винаги в ущърб на Ботев. Знаем, че е човешко да се греши, но питам – защо всички големи грешки в нашите мачове са срещу нас…?Не искаме да се занимаваме със съдиите, не искаме помощ от тях. Искаме единствено да свирят по правилата, а те често не го правят.”

„Ако ще им е по-спокойно – нека ни режат във всеки мач. Да не пускат по една-две засади, да ни отменят голове, ако искат и по някоя друга дузпа да свирят срещу нас. Ние ще бъдем доволни отборът ни да продължава да се развива, както до момента и да подобряваме играта си. Но какво правим, когато футболистите полагат ежедневен труд в тренировките, а в същото време някой обезмисля тяхната работа… Същото се отнася и за нашите привърженици. Всички виждат, че публиката на Ботев е най-многобройната в България и следва отбора навсякъде, но често хората виждат как отборът е ощетяван.”

„В последните дни съдиите дават пресконференции, призовават за толерантност и твърдят, че не слугуват на никого, но според мен някои от тях продължават да бъдат слуги.”

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!