Предстоящ мач:

Славия - Ботев

Ботев - ЦСКА 1948

Ръководството на Ботев призовава: Без расизъм, дискриминация и политика по стадионите

Уважаеми ботевисти,

В навечерието на първия пролетен кръг от футболното първенство ви запознаваме с изискванията, за които Българския футболен съюз ще следи по време на официалните мачове и строгите мерки, които ще последват при тяхното нарушаване.

Ръководството на  БФС предупреди представителите на футболните клубове да съдействат на служебните лица по време на мачовете за недопускане прояви на расизъм, дискриминация, политическа пропаганда, както и за новите изисквания относно използването на пиротехника по стадионите.

От БФС уточниха, че Дисциплинарният правилник на футболната централа предвижда глоба до 37 500 лева при проява на расизъм и дискриминация, както и прекратяване на футболната среща при повторна такава.

Няма да се допуска издигането на политически лозунги и транспаратни, нито скандирания с политически характер, които също подлежат на санкция.

БФС предвижда глоби още за внасянето и използването на пиротехника по стадионите.

Ръководството на „Ботев” Пловдив призовава привържениците на отбора да се въздържат от расистки и политически прояви, които могат да доведат до жестоки санкции за клуба. „Жълто-черната” публика вече спечели уважението на цяла България с безрезервната си и всеотдайна подкрепа, а със своята вяра и смелост ботевистите винаги са служили за пример.

Сигурни сме, че бултрасите ще демонстрират своето високо ниво, ще продължат да подкрепят любимия отбор с всички позволени средства и отново ще бъдат 12-ия играч на тима през новата футболна пролет.

Подобни статии

Подобни статии