Предстоящ мач:

ЦСКА София - Ботев

ЦСКА София - Ботев

Ремонтите на „Колежа“ започват в понеделник

Ремонтните дейности на стадион „Христо Ботев” ще започнат в началото на следващата седмица. Както е известно, реконструкцията ще се извърши на четири етапа, като първият от тях обхваща пълната подмяна на терена.

В понеделник сутрин стартира премахването на тревната настилка. На мястото на сегашната ще бъде поставена нова, отговаряща на всички европейски изисквания, с размери 105х68 метра.

„Готови сме да стартираме подмяната на терена. В понеделник фирмата изпълнител „Онтарио спорт” влиза в обекта и работата започва. Предвиждахме началото на ремонтите да бъде около 2 април, но ето, че ще успеем преди края на март”, каза изпълнителният директор на клуба Ангел Палийски.

„Привържениците на „Ботев” могат да бъдат спокойни и за останалата част от реконструкцията на стадиона. Работата по новите трибуни ще започне, след като бъде оформен концесионният договор. Изчакваме да преминат няколко административни процедури, които са залегнали в закона и ние сме длъжни да се съобразим с тях”, каза още Палийски.

Междувременно ПФК „Ботев” вече официално е концесионер на стадиона в Коматево. Договорът между Община Пловдив и клуба бе подписан на 19 март. Върху площ от 66 дка в пловдивския квартал ще бъде изградена базата за първия отбор и детско-юношеската школа на „жълто-черните”. Работата по нея ще започне след излизане на разрешителното за строеж.

Подобни статии

Подобни статии