Предстоящ мач:

Марибор - Ботев

Марибор - Ботев

Ремонтите на „Колежа“ започват в понеделник

Ремонтните дейности на стадион „Христо Ботев” ще започнат в началото на следващата седмица. Както е известно, реконструкцията ще се извърши на четири етапа, като първият от тях обхваща пълната подмяна на терена.

В понеделник сутрин стартира премахването на тревната настилка. На мястото на сегашната ще бъде поставена нова, отговаряща на всички европейски изисквания, с размери 105х68 метра.

„Готови сме да стартираме подмяната на терена. В понеделник фирмата изпълнител „Онтарио спорт” влиза в обекта и работата започва. Предвиждахме началото на ремонтите да бъде около 2 април, но ето, че ще успеем преди края на март”, каза изпълнителният директор на клуба Ангел Палийски.

„Привържениците на „Ботев” могат да бъдат спокойни и за останалата част от реконструкцията на стадиона. Работата по новите трибуни ще започне, след като бъде оформен концесионният договор. Изчакваме да преминат няколко административни процедури, които са залегнали в закона и ние сме длъжни да се съобразим с тях”, каза още Палийски.

Междувременно ПФК „Ботев” вече официално е концесионер на стадиона в Коматево. Договорът между Община Пловдив и клуба бе подписан на 19 март. Върху площ от 66 дка в пловдивския квартал ще бъде изградена базата за първия отбор и детско-юношеската школа на „жълто-черните”. Работата по нея ще започне след излизане на разрешителното за строеж.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!