Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Радуканов: Селекцията продължава

Милен Радуканов

Старши треньорът на „Ботев“ Пловдив Милен Радуканов даде първата си за 2012 година пресконференция. Непосредствено преди дебютното за годината занимание на отбора, наставникът на „жълто-черните” отговори на въпросите на медиите и внесе яснота около селекцията и подготовката на тима. Ето какво каза Радуканов пред журналистите:

„Искам първо да ви поздравя с новата година. Пожелавам ви здраве, успешна работа и много радостни мигове с Ботев Пловдив!”

„Това е селекцията на Ботев на този етап. Знаете, че тя винаги е отворен процес и може да има както още нови, така и други освободени. Всичко зависи от това как се представят играчите и дали ще вземем още нови. Интересуваме се от няколко човека, включително от Левски и ЦСКА, изчакваме да видим как ще се развият нещата при тях и ще се опитаме да ги вземем. Трансфери може да има по всяко време в подготвителния период.”

„Може да има и чужденци. Важното е да сме сигурни, че хората, които идват ще ни свършат работа. Трябват ни само играчи, които да вдигнат нивото на отбора. Не съм привърженик на пробите и предпочитам да взимам футболисти, чиито качества познавам, отколкото да тествам някой.”

„Не се притеснявам за нападението на Ботев. Засега разполагаме с Атанас Курдов, Ирфан Юсеинов, Петър Атанасов, привлякохме и Деян Христов, който според мен ще ни бъде от полза и ще свърши добра работа за отбора. Ще разчитаме на тези момчета. Курдов остава при нас, той е като всички други наши футболисти. Няма официални оферти към наши играчи. Тошко Неделев е безспорен талант и спекулации по негов адрес тепърва ще има. Аз се надявам неговото близко и по-далечно бъдеще да бъде свързано с Ботев.”

„Имаме разговори с няколко отбора за контролни срещи в Анталия, но не искам да споменавам имена, защото няма нищо сигурно. Желанието ни е да играем с отбори от елитните дивизии в съответните първенства. Това се отнася и за другите тимове, които ще бъдат там и тъй като ние в момента сме във втория ешалон може да ни се наложи да играем с някой по-нискоразреден съперник.”

„Разбира се, че си мечтая и искам да участвам като треньор в пловдивското дерби. Слушал съм много за този мач и искам да изпитам тръпката от него.”

„За мен всеки следващ мач е приоритет, не ги деля на първенство и купа. Искам Ботев винаги да играе за победа, това се отнася както за шампионатните срещи, така и за двубоя с Лудогорец.”

„Все още не е ясно докога ще играем на нашия стадион. Всичко зависи от процедурите, които трябва да минат около строежа. Възможно е и до края на март да останем тук. Със сигурност първите ни мачове от пролетта ще се играят на „Христо Ботев”.”

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!