Предстоящ мач:

Купа на България: Етър - Ботев

Етър - Ботев

Радуканов: Селекцията продължава

Милен Радуканов

Старши треньорът на „Ботев“ Пловдив Милен Радуканов даде първата си за 2012 година пресконференция. Непосредствено преди дебютното за годината занимание на отбора, наставникът на „жълто-черните” отговори на въпросите на медиите и внесе яснота около селекцията и подготовката на тима. Ето какво каза Радуканов пред журналистите:

„Искам първо да ви поздравя с новата година. Пожелавам ви здраве, успешна работа и много радостни мигове с Ботев Пловдив!”

„Това е селекцията на Ботев на този етап. Знаете, че тя винаги е отворен процес и може да има както още нови, така и други освободени. Всичко зависи от това как се представят играчите и дали ще вземем още нови. Интересуваме се от няколко човека, включително от Левски и ЦСКА, изчакваме да видим как ще се развият нещата при тях и ще се опитаме да ги вземем. Трансфери може да има по всяко време в подготвителния период.”

„Може да има и чужденци. Важното е да сме сигурни, че хората, които идват ще ни свършат работа. Трябват ни само играчи, които да вдигнат нивото на отбора. Не съм привърженик на пробите и предпочитам да взимам футболисти, чиито качества познавам, отколкото да тествам някой.”

„Не се притеснявам за нападението на Ботев. Засега разполагаме с Атанас Курдов, Ирфан Юсеинов, Петър Атанасов, привлякохме и Деян Христов, който според мен ще ни бъде от полза и ще свърши добра работа за отбора. Ще разчитаме на тези момчета. Курдов остава при нас, той е като всички други наши футболисти. Няма официални оферти към наши играчи. Тошко Неделев е безспорен талант и спекулации по негов адрес тепърва ще има. Аз се надявам неговото близко и по-далечно бъдеще да бъде свързано с Ботев.”

„Имаме разговори с няколко отбора за контролни срещи в Анталия, но не искам да споменавам имена, защото няма нищо сигурно. Желанието ни е да играем с отбори от елитните дивизии в съответните първенства. Това се отнася и за другите тимове, които ще бъдат там и тъй като ние в момента сме във втория ешалон може да ни се наложи да играем с някой по-нискоразреден съперник.”

„Разбира се, че си мечтая и искам да участвам като треньор в пловдивското дерби. Слушал съм много за този мач и искам да изпитам тръпката от него.”

„За мен всеки следващ мач е приоритет, не ги деля на първенство и купа. Искам Ботев винаги да играе за победа, това се отнася както за шампионатните срещи, така и за двубоя с Лудогорец.”

„Все още не е ясно докога ще играем на нашия стадион. Всичко зависи от процедурите, които трябва да минат около строежа. Възможно е и до края на март да останем тук. Със сигурност първите ни мачове от пролетта ще се играят на „Христо Ботев”.”

Подобни статии

Подобни статии