Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Радуканов пред феновете: Ботев отново ще бъде фактор

Искам да победим Черноморец и да продължим да играем за Купата и напролет. Вярвам, че можем да го направим и го казах на футболистите. Те трябва да дадат всичко от себе си в последния мач за годината. Говорим с момчетата и ги мотивираме, казваме им, че предварително отписан мач не бива да има, заяви Милен Радуканов на днешната среща с феновете.

Треньорският екип на Ботев, в лицето на Радуканов, Коце Видолов, Светослав Петров и Петко Петков, проведе разговор със стотина привърженици на клуба на централната трибуна на стадион „Христо Ботев”, който продължи повече от половин час. От името на целия щаб Радуканов благодари на запалянковците за подкрепата и сподели амбициите на треньорския щаб за бъдещето на отбора и клуба, след което той и колегите му търпеливо отговориха на всички въпроси на присъстващите.

Младият специалист призова публиката за повече търпение, както към отбора като цяло, така и към отделните футболисти и обеща, че с екипа му ще направят всичко възможно Ботев да заиграе красивия и офанзивен футбол от най-добрите години на клуба.

„Мачовете се печелят и в първата и в последната минута. Когато сте с нас през цялото време ни помагате много, както беше срещу Ботев Враца. Ако започнете да се изнервяте, това се прeнася и върху нас и футболистите, и става по-трудно да измъкнем победата. Същото се отнася и за отделните играчи. Има талантливи момчета, които за първи път играят в голям клуб, какъвто е Ботев. Всеки от тях е с различна психика и вместо да ги притискаме, ние трябва да намерим начин да ги адаптираме.”

„Аз знам какво представляваше Ботев преди. Този отбор практикуваше най-техничния и нападателен футбол в България. Още в началото, когато дойдох, казах това на футболистите, но тепърва трябва да запознаваме някои от тях с историята на този голям клуб и хората, които са я писали. Ще искаме агресивен, нападателен футбол, с много задържане на топката. За това обаче трябва много работа, а през пролетта ще ни се наложи в някои мачове да търсим победата, дори с цената на грозен футбол. В „А” група е по-различно, бих казал дори, че там по-лесно се гради стил.”

Радуканов бе категоричен, че собственикът на клуба Цветан Василев е амбициран да направи от Ботев отново фактор в българския футбол и е заявил пълната си подкрепа към треньорския щаб.

„Ботев е институция и трябва винаги да се бори за челните места и участие в Европа. Мястото ни не е в „Б“ група, но тъй като сега сме в нея, първата ни задача е с общи усилия да върнем отбора в елита. Имаме солидната подкрепа на г-н Цветан Василев. Проведох два разговора с него. Целта му е Ботев да бъде фактор, а не еднодневка. Трябва бавно и спокойно първо да се изгради клуба, като се започне от стадиона, а след това отборът и цялостната струкура да бъдат изградени по европейски модел.”

Пред феновете, треньорският екип обеща да не прави компромиси с никого в името на поставената цел. „Ние сме млад екип и искаме да се развиваме. Това ще стане само ако Ботев върви нагоре. Ще направим всичко по силите си, за да се случи това. Няма да правим компромиси с никого и нищо, за да се развиваме, както ние като екип, така и отборът като цяло. Понякога се налагат кардинални решения, които ще бъдат трудно взети, но в името на доброто на клуба. За нас няма звезди, няма титуляри и резерви. Това, което искаме, е силен колектив.”

Радуканов спести подробности за предстоящата през зимата селекция. Той сподели, че вече има разговори с няколко футболисти, без да споменава имена. Все пак наставникът на Ботев призна, че в клуба няма да пристигнат чужденци през паузата, но такива вероятно ще се търсят през лятото.

„Радвам се, че съм в Ботев. Тук много хора се интересуват от футбол и е много по-хубаво да се работи в такава атмосфера, отколкото в клуб без публика”, завърши младият специалист, а Коце Видолов допълни: „Знаем, че сме длъжници на феновете и ще направим всичко възможно напролет да видите Ботев с ново лице.”

 


Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!