Предстоящ мач:

ЦСКА София - Ботев

ЦСКА София - Ботев

Радуканов: Има умора, но излизаме да бием Ботев Враца

Ден преди двубоя срещу Ботев Враца за Купата на България старши треньорът на Ботев Пловдив Милен Радуканов даде кратко интервю за клубния сайт, в което сподели очакванията си за предстоящия мач.

–          Г-н Радуканов, в какво физическо състояние се намира отборът и ще ви стигне ли времето за възстановяване?

–          Истината е, че хвърлихме доста сили в последния мач за първенството. Преследвахме победата през цялото време и момчетата се изцедиха доста. Правим всичко възможно да ги тонизираме, но ми се струва, че ще има останала умора у тях, която ще трябва да преодолеят.

–          В такъв случай ще издържат ли ако се стигне до продължения?

–          Дори да се стигне до продължения, мисля че футболистите ще издържат физически. Повече ме притеснява, че в събота ни предстои много важен мач срещу Любимец и може да се окаже фатално, ако ни се наложи да играем 120 минути.

–          Успяхте ли успоредно с мачовете за първенството да се запознаете с играта на съперника за купата?

–          Гледахме мача на Ботев Враца с Локомотив Пд, така че имаме представа за играта им. По важното обаче е ние да се представим по начина, по който искаме и да търсим победата и продължаването в следващия етап на турнира.

–          Ще дадете ли почивка на някои от основните играчи?

–          По всяка вероятност ще съхраним някои футболисти и ще дадем шанс на други да играят.

–          Направихте неочакван ход с картотекирането на Светослав Петров. Наред ли е всичко с документите и ще го видим ли на терена?

–          Да, Светослав Петров е картотекиран и от днес е пълноправен футболист на Ботев Пловдив. Ще попадне в групата за мача за купата и ще преценя дали да играе. Той може и трябва да помогне на отбора.

–          Ще го ползвате ли и напролет?

–          -Засега мислим само за следващите 4 дни и как той може да бъде от полза на отбора в това време. След края на полусезона ще мислим за пролетта и неговото евентуално участие.

–          Имате ли проблем с контузени футболисти?

–          Курдов няма да може да играе. Почувства болки на мача с Поморие и бе сменен. Мина преглед, който показа, че няма нищо фатално. Въпреки това, чувства болки и сигурно няма да играе утре.

–          Казахте, че ще говорите за селекция след края на полусезона, но все пак ориентирате ли се на кои постове ще Ви трябват нови попълнения?

–          Вече имам представа на кои постове ще се нуждаем от нови футболисти. Мислим по въпроса и следим няколко играчи. Говорим и с г-н Юли Попов по темата, но няма да коментирам нищо повече докато не свършат оставащите мачове. 


Подобни статии

Подобни статии