Предстоящ мач:

Ботев - Ботев Враца

Ботев - Ботев Враца

Публиката избра Цветков за играч на сезона

Голмайсторът на „Ботев” Иван Цветков бе определен за най-добър футболист в отбора за сезон 2012/2013. Капитанът на „канарчетата” получи признание за представянето си през отминалия шампионат, като спечели допитването сред привържениците на тима, които в продължение на седмица гласуваха за своите любимци.

Лидерът на „жълто-черната“ атака събра 1796 от общо 5647 гласа (31.8%), които му осигуриха първата позиция. С вота си ботевистите направиха борбата за първото място доста интересна. Победителят Цветков и неговият подгласник Тодор Неделев няколко пъти си размениха лидерството, но в крайна сметка за младежкия национал остана второто място с 1780 гласа, с 16 по-малко от победителя.

Само един полусезон с екипа на „Ботев“ се оказа достатъчен на Борис Галчев да спечели симпатиите на бултрасите и те отредиха на сърцатия халф третото място в подреждането с 732 гласа, докато на четвърто бе класиран другият опорен полузащитник – Томаш Иршак, който събра 575 вота.

Пети в класирането се нареди Йордан Христов с 276 гласа, пред Бобан Грънчаров – 155, Вандер Виейра – 140, Мариян Огнянов – 63.

Ето и пълното разпределение на гласовете в анкетата:

https://botevplovdiv.bg/component/poll/44-player-2012-2013

Подобни статии

Подобни статии