Предстоящ мач:

Марибор - Ботев

Марибор - Ботев

Президентът на България със съболезнователен адрес до близките на Чико

Президентът на България ген. Румен Радев изпрати венец и съболезнователен адрес до семейството и близките на Динко Дерменджиев. Думите на държавния глава бяха прочетени пред присъстващите на поклонението пред великия футболен майстор в спортна зала „Колодрума“.

„Напусна ни една легенда, един уважаван от цялата спортна общественост футболист и треньор. Чико беше пример за младите, а пословичната му скромност на спортист, отдал сили и енергия за развитието на най-популярния спорт у нас, го направиха една от най-обичаните футболни личности на България“, са част от думите на Президента.

Своите съболезнования в писмо до семейството на Чико изрази и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който също изпрати венец на поклонението.

„Той беше пример за всеотдаъност, воля и неподражаемо майсторство! Малко футболисти са играли на три сметовни първенства, а Дерменджиев е един от тях. Неговата кончина е голяма загуба за всички, които обичат футбола и сега в голямото семейсто на българските футболисти и треньори остава непреодолима празнота“, се казва писмото на министър Кралев.

Пълният текст на съболезнователните адреси може да намерите в галерията към статията.

Венци за Легендата на Ботев и българския футбол имаше още от името на президента на БФС Борислав Михайлов, както и от няколко футболни клуба, в това число и първия отбор в треньорската кариера на Динко Дерменджиев – „Чепинец“ (Велинград).

Загубата на любимия ни Чико получи широк отзвук, като в дните след неговата кончина своята скръб изразиха редица големи фигури от света на футбола и спорта, начело с президента на ФИФА Джани Инфантино, който също изпрати съболезнователно писмо от името на световната футболна централа.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!