Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Позицията на ПФК „Ботев“ относно безредиците на мача с „Левски“

Във връзка с безредиците по трибуните по време на мача „Ботев” – „Левски” и опитите да се вмени вина за случилото се на нашия клуб и нашите привърженици, ръководството на ПФК „Ботев” заявява следното:

Като домакин на срещата, клубът осигури организация за нейното нормално протичане и превръщането й във футболен празник. За гостуващата публика бе отделен специален вход, от който привържениците на „Левски” да влизат на стадиона необезпокоявани. На стадиона бе осигурено присъствието на полицаи, които да се грижат за охраната на мача, както и за безпрепятственото пристигане и отпътуване на гостуващите запалянковци.

Осигурена бе предварителна продажба на билети и организация за максимално бързо протичане на пропусвателния режим и настаняване на зрителите на трибуните. Осигурена бе и задължителната буферна зона между домакинската и гостуващата публика.

Ръководството на „Ботев” инструктира стюардите да организират „жълто-черните” привърженици да подкрепят отбора, без да стават причина за конфронтации с публиката на „Левски”.

След изгледаните видеозаписи и твърденията на директора на пловдивската полиция старши-комисар Тодор Чонов, не разбираме от какво бяха провокирани следните действия на „сините” запалянковци:

1. Същите разкъсаха демонстративно знаме на „Ботев” Пловдив. 

2. Нанесоха щети на спортната зала зад сектора за гости.

3. Свалиха и разкъсаха винилите, с които бе брандирана залата.

4. Изстреляха няколко сигнални ракети и хвърлиха десетки циментови отломки, и други предмети към привърженици на „Ботев”, като по този начин застрашиха живота и здравето на стотици хора, сред които жени и деца.

Не разбираме защо привържениците на „Левски” не се включиха във футболния празник в Пловдив така, както го направи публиката на „Ботев” на първия мач между двата отбора на стадион „Георги Аспарухов”…

Като доказателство за посочените по-горе действия прилагаме следните видеодоказателства от сайтовете ww.blitz.bg и www.plovdivderby.com: 

http://www.blitz.bg/sport/article/166938 (от 16.35 до 17.05 мин. и от 17.30 до 18.00 мин. във видеото)

http://plovdivderby.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4008:plovdivderbytv––-&catid=27:2012-08-13-21-39-37&Itemid=67 (0.00 до 02.00 мин. във видеото)

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!