Предстоящ мач:

Славия - Ботев

Славия - Ботев

ПФК Ботев ще отбележи 50-годишнината от спечелването на втората шампионска титла

ПФК Ботев ще отбележи по подобаващ начин 50-годишнината от втората шампионска титла. Тържествата по случай спечелването на шампионската титла на Ботев през 1966/67 година ще продължат 3 дни.

Преди 50 тодини отборът е носил името КЦМ Ботев, затова и първата среща, на Динко Дерменджиев – Чико, Георги Попов – Тумби, Виден Апостолов и останалите „жълто-черни“ легенди ще бъде именно при ръковоството на комбината – в 10:00 часа на 15 юни (четвъртък).

В 12:00 часа те ще бъдат специални гости на Областния управител Здравко Димитров – Зико, който също ще ги отличи. На същия ден, от 17:00 часа в Първо студио на Радио Пловдив започва „Срещата на поколенията“, която ще бъде предавана на живо в ефира на радиото. 

На нея ще присъстват всички живи шампиони от 1967-а година, техни приятели, футболни деятели, ръководството на Ботев, юноши на „жълто-черния“ клуб, както и Биг Бенд Пловдив, който ще акомпанира за доброто настроение. Песен ще изпее малката дъщеря на друга легенда Марин Бакалов – Андреана.

В 18:00 часа ще започне официалното представяне на книгата „Неповторимият шампион“ на Диян Никифоров. Книгата ще бъде представена лично от Валентин Михов. Отборът ще подари 50 жълто-черни топки на една от юношеските формации от школата на Ботев. Купата на България, спечелена на 24 май, също ще краси срещата и представянето на книгата.

На 1 юни (петък) в 10:00 часа шампионите ще бъдат приети официално в Община Пловдив от кмета Иван Тотев. След това, в тяхна чест ще бъде даден официален обяд.

Кулминацията на отбелязването ще бъде на 17 юни (събота). В 11:00 часа в Драматичния театър ще започне официалната церемония по връчването на Почетния знак на Пловдив от председателката на Общинския съвет Савина Петкова. Специално за шампионите на сцената на Драматичния театър ще пее тенорът Ивайло Михайлов, както и „Калоферските гайди“. Ще има и коктейл, организиран от президента на „канарчетата“ Ангел Палийски.

Няма да бъдат забравени вече отминалите си от този свят футболисти, окичили се със златните медали през 1967 година. На всяка една от срещите, там ще бъдат техните съпруги или други близки.

Ето и имената на живите легенди на Ботев, които ще присъстват на събитията: Георги Найденов, Ненко Георгиев, Виден Апостолов, Иван Глухчев, Иван Задума, Георги Попов, Динко Дерменджиев, Иван Кючуков, Никола Иванов, Костадин Бичев, Вангел Делев, Петър Терзиев, Рад Тортоланов

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо ново от любимия си футболен клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!