Предстоящ мач:

Марибор - Ботев

Марибор - Ботев

Петър Хубчев: Ако имаме нужда от вдигане, значи не сме за Ботев

Петър Хубчев

Ако сме се отчаяли и имаме нужда от вдигане, значи не сме за „Ботев” Пловдив„. С тези думи Петър Хубчев започна обичайната преди шампионатен мач пресконференция. Треньорът на „жълто-черните” е уверен, че отборът е добре подготвен и готов за двубоя срещу „Сливен” от третия кръг на първенството. Срещата е в събота от 18.00 часа на стадион „Хаджи Димитър” в града под сините камъни.

Радвам се, че още от първата тренировка за седмицата момчетата тренираха така, както аз искам. Това, което планувахме като обем и настроение за работата ни през седмицата, мисля че го изпълнихме и отборът е готов за този мач”, заяви Хубчев.

Той ще може да разчита на възстановените от контузия Николай Манчев и Мартин Стефанов, но извън строя остават Домакинов и Ирфан Юсеинов.
Хубчев отказа да коментира назначението на Стефан Спасов за главен съдия на мача с думите:

Не искам да говоря за съдиите, приемам грешките им като чисто човешки. Не знам дали е приятел на Йордан Лечков, нито как е свирил в мачовете на „Сливен”. Ясно е, че има неща, които не са наред със съдийството ни. Знам, че всички треньори се заричат да не коментират темата, но после се разпалват и го правят. Аз засега съм се опазил от това и избягвам да давам мнение по отношение на съдиите. Повече ме интересуват нашите грешки.

Наставникът на „Ботев” за пореден път призна, че в отбора съществува напрежение породено от високите цели, но според него то може да помогне на отбора.

При положение, че гоним първото място е нормално да има напрежение. Когато не е много голямо, то е полезно за отбора, защото помага на футболистите да работят по съсредоточено в тренировките и мачовете. Не съм забелязал обаче да има напрежение, което да сковава момчетата. „Ботев” е добре окомплектован от млади и по-опитни футболисти, като последните имат зад гърба си доста мачове с много по-голямо напрежение и би трябвало да помагат на останалите.

Петър Хубчев сподели и впечатленията си от играта на противника.

Наблюдавахме няколко мача на „Сливен” в подготовката. В състава си те имат няколко опитни футболисти, но преобладават младите, които са гладни за изява и се раздават до предела на възможностите си. Това е добре подреден и дисциплиниран в тактическо отношение отбор. За мен са един от сериозните противници в групата.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!