Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Петима нови започнаха тази сутрин подготовка с Ботев

Петима нови започват в Ботев Пловдив

Петима нови футболисти започнаха днес, 10 януари, подготовка с Ботев Пловдив. Николай Димитров, Емил Аргиров, Стефан Крачунов, Ирфан Юсеинов и Георги Стефанов се включиха в сутрешната лека тренировка на стадион „Христо Ботев”. Към тях трябваше да се присъедини и Николай Павлов, но той пропусна заниманието поради заболяване.

Част от петимата нови вече са обличали жълто-черната фланелка. Един от тези футболисти е централният защитник Николай Димитров. Талантливият млад футболист, юноша на „канарчетата”, е роден на 16 юни 1990 година в Пловдив, като едва 16 годишен дебютира с екипа на Ботев в мач срещу Славия. По-късно той преминава в Сливен, като общо има над 30 мача в елита.

Опитният 25-годишен защитник Стефан Крачунов също е играл в Ботев преди години. Той е юноша на Марица, след което преминава в „жълто-черния” тим, а след това играе в Дунав. Бранителят има над 100 мача в професионалния футбол.

Емил Аргиров също е носил екипа на „Ботев”, но в детско-юношеската школа. 23-годишният бързоног бек играе 4 сезона в Спартак Пловдив, където въпреки поста си, е един от футболистите с най-много асистенции и вкарани голове в отбора. През лятото на 2010-а преминава в Локомотив Пловдив, но там качествата му останаха неоценени и след само два изиграни мача, той се раздели със „смърфовете”.

Другите двама нови, които започнаха с Ботев в началото на 2011 година идват от Марица. Ирфан Юсеинов и Георги Стефанов са офанзивни халфове, и двамата са родени през 1988 година. Юсеинов е бърз и подвижен, а Стефанов – със здрав и точен шут, майстор на преки свободни удари. Освен в Марица, Ирфан Юсеинов е играл и в Свиленград. Георги Стефанов пък има мачове за Литекс, Спартак Пловдив и Спартак Плевен.

Към новите футболисти в състава трябва да се присъедини и нападателят Николай Павлов. 23-годишният футболист идва от Локомотив София, като преди това има 3 сезона в Спартак Пловдив.

Emil_Argirov

Irfan-Arfata

Georgi_Stefanov

Nikolai_Dimitrov

Stefan_Krachunov

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!